Williams FW35 – Ekstra Soğutma Kanalları
Çizimde de görüldüğü gibi Williams, Budapeşte’deki 40 dereceyi aşkın hava sıcaklığı ve 50 dereceyi bulan pist sıcaklığıyla başedebilmek için diğer takımların aksine karoser üzerinde yeni hava kanalları (kırmızı oklar) açmayı tercih etti. Red Bull ise motor kapağının arka bitiş noktasında daha geniş oval yapıda çıkış kullanma yoluna gitti.
Ferrari F138 – Revize Edilmiş Difüzör
Felipe Massa, ana çizimde gösterilen yan kanalları farklı şekilde yeniden düzenlenmiş yeni difüzör tasarımını Cuma sabahı test etme imkanı buldu. Yeni düzenlemede 45 derecelik kesit dikkat çekerken çizimde solda gösterilen benzer bir çözüm 2012 yılında Lotus tarafından kullanılmıştı. Ferrari sıralama turları ve yarışta eski versiyonu (sağdaki çizim) kullanmayı tercih ederken şampiyona lideri Red Bull, Budapeşte’ye getirdiği benzer düzenlemeyi bütün haftasonu boyunca kullandı..
Sauber C32 – Arka Karoser Güncellemesi
Sauber’in Macaristan için yaptığı pek çok değişiklik dikkate alındığında takımın ‘B’ versiyon bir araç getirdiğini söylemek yanlış olmaz sanırım. Şasinin altında üç parçalı yeni dönüş kanadı, yeni fren kanalları ve difüzör yapılan düzenlemelerden bazıları diyebiliriz. Yeni karoserde egzoz bölgesinde yapılan modifikasyon rakipleri Toro Rosso’nun İspanya Grand Prix’inde kullandığı çözümle benzerlik göstermekte. Çizimde mavi okla gösterilen bölümde egzoznun altında ikinci bir kanal kullanılmış.
FIA Taban Esneme Testi
Yandaki çizim, 2010 yılında uygulamaya konan FIA’nın taban esneme testi kuralına ait. 3.17.5 sayılı teknik kurala göre tabanın üç ayrı noktasına uygulanan 200 kg’lık yük sonucunda tabanda oluşacak esneme miktarı 5 mm’nin üzerinde olamaz. İşte bu nedenden dolayı Lotus pilotu Romain Grosjean’ın aracı Cumartesi günü sıralama turlarında üçüncü sırayı almasının ardından inceleme altına alındı. Fakat takım yaptığı açıklama Grosjean’ın kerb üzerinden geçerken tabanın hasar gördüğünü belirtmesinin ardından herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadı.