Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil dışında ayrıca 3. bir model üzerinde daha çalıştıklarını belirten Bakan Işık, “Bu, yakıt türü itibarıyla alternatifli bir model olacak” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmaları kapsamında haziran ayı ortasına kadar prototipi netleştireceklerini belirtti. Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil haricinde 3. bir model üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Işık, "Bu, yakıt türü itibarıyla alternatifli bir model olacak" dedi. Işık, 2020'den önce yerli otomobilin yollara çıkacağını ifade etti.
Bir grup gazeteciyle sohbet eden Bakan Işık, yerli otomobil çalışmasında gelinen aşamaya yönelik bilgi verdi. Işık, "Şu anda detayları çalışıyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru bu detayları da tamamlamış oluruz. Eğer bir aksilik olmazsa artık start verme noktasına gelebiliriz. 2020'den önce yerli otomobili yollarda göreceğiz. O iddiamız ve hedefimiz devam ediyor" diye konuştu.
'ÇAĞRIYA ÇIKACAĞIZ'
Yerli otomobili özel sektörün üreteceğini anımsatan Işık, "Biz şimdi mimariyi oluşturduk, yol haritamızı belirledik. Mayıs ayı sonuna kadar 'Kim üretmek istiyorsa elimizdeki model bu. Kim bu işe talip olur?' diye açık çağrıya çıkmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak bir model ürettik" dedi. Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelin alternatifli olduğunu kaydeden Işık, "Hatta bu modeli geliştirdik, yeni şeyler tasarladık. Menzili artırılmış elektrikli araç yoğunluklu olmak kaydıyla, sırf elektrikli model ve bunların dışında farklı bir model daha gelebilir. Yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak. Bu işe baş koyduk" dedi.
TÜBİTAK'TA SORUN YOK 'ADAM SIKINTISI' SÖYLENTİ
Paralel yapıyla ilişkisi olanların TÜBİTAK'tan temizlendiğini ifade eden Işık, "Bu noktada artık TÜBİTAK'ta bir sorunumuz yok. TÜBİTAK Başkanlığı da vekaleten yürüyor. Orada da herhangi bir boşluk yok. Güçlü bir başkanlık ekibi var. Arkadaşlarımız alanlarında otorite isimler. Onun için 'TÜBİTAK'ta adam sıkıntısı var' gibi söylentilere itibar etmeyiz. Bize ihtiyaç oldukça uzman alırız" diye konuştu.
BOŞ KALAN OSB'LER BOTAŞ'LA DOLACAK
Işık, görev BOTAŞ'a verilerek, doğalgazı olmadığı için boş kalan OSB'lerin Enerji Bakanlığı ile işbirliği sayesinde dolacağını söyledi.