Mercedes takım patronu Toto Wolff, bu hafta sonu Londra’da gerçekleşecek F1 75 etkinliğine desteğini dile getirdi.
O2 Arena, salı günü düzenlenecek organizasyonda F1'in 10 takımını bir araya getirecek ve 2025 sezonu için kullanılacak yeni araç tasarımlarının tanıtımına ev sahipliği yapacak.
Bu etkinlik, Formula 1 tarihinde tüm takımların yeni renk düzenlerini birlikte tanıtacağı ilk lansman olacak. Organizasyon, sporun 75. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıl Red Bull pilotu Max Verstappen, espri yaparak "Umarım etkinlik günü hasta olurum!" demişti.
Ancak Wolff, organizasyonun F1 için olumlu bir adım olduğunu vurguladı.
Mercedes takım patronu, "Bence harika bir etkinlik. Neredeyse bir yarış hafta sonu gibi olacak."
"Sezonun ardından hepimiz bir araya geliyoruz, tüm takımlar ve pilotlar sahnede olacak."
"Bu, büyük bir medya ilgisi yaratacak. Yeni tasarımlar görülecek, ancak bazı sıkı takipçilerimiz için belki de biraz hayal kırıklığı olabilir çünkü araçların nihai halini görmeyeceksiniz. Bu ancak testlerin sonunda mümkün olacak."
Kural değişikliklerinin bu yıl minimum seviyede olması nedeniyle takımlar arasındaki farkların daha yakın olması bekleniyor. Bu durumu NFL Draft'ına benzeten Wolff, şu ifadeleri kullandı:
"Düzenlemeler sabit kaldı ve bu biraz NFL Draft'ı gibi olacak."
"Bunu dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Testleri de çok daha fazla ön plana çıkarmalıyız. Stefano Domenicali ve Liberty Media, bu konuda gerçekten iyi bir iş çıkarıyor."
tr.motorsport.com