Max Verstappen, üst üste dördüncü kez Laureus Dünya Spor Ödülleri’nde aday gösterilirken, McLaren de yılın takımı ödülü için yarışıyor.
Max Verstappen, Laureus Dünya Spor Ödülleri’nde bir kez daha “Yılın Erkek Sporcusu” kategorisinde aday gösterildi. Bu, Red Bull sürücüsünün üst üste dördüncü adaylığı oldu ve F1’de kazandığı dört şampiyonluk serisini yansıtıyor.
2022 yılında bu ödülü kazanan Verstappen, geçtiğimiz sezonu da oldukça güçlü geçirdi. İlk beş yarışın dördünü, ilk on yarışın ise yedisini kazanarak sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Ancak sezonun ilerleyen bölümlerinde Red Bull’un performansında düşüş yaşandı ve McLaren’in genç yıldızı Lando Norris şampiyonluk mücadelesine dahil oldu.
Sonuç olarak, Verstappen son iki yarış kala şampiyonluğunu garantileyerek Laureus adayları arasına adını yazdırdı.
Ancak Hollandalı sürücü, ödül için ciddi rakiplerle karşı karşıya:
Carlos Alcaraz (Tenis) – Geçen yıl Fransa Açık ve Wimbledon’ı kazandı.
Léon Marchand (Yüzme) – Paris Olimpiyatları’nda dört altın madalya kazandı.
Tadej Pogacar (Bisiklet) – Giro d’Italia, Tour de France ve UCI Dünya Şampiyonası yol yarışını kazandı.
Mondo Duplantis (Sırıkla Atlama) – İkinci dünya salon, üçüncü Avrupa ve ikinci olimpiyat şampiyonluğunu kazanırken, üç kez dünya rekorunu kırdı.
McLaren, Yılın Takımı Ödülü İçin Yarışıyor
McLaren, 26 yıl aradan sonra kazandığı F1 takımlar şampiyonluğu sayesinde “Yılın Takımı” ödülü için aday gösterildi.
Lando Norris’in şampiyonluğu kaçırmasına rağmen, Oscar Piastri ile birlikte güçlü bir sezon geçiren McLaren, Ferrari’yi 14 puan farkla geride bırakarak takımlar şampiyonu oldu. Red Bull ise üçüncü sırada yer aldı.
McLaren, bu ödül için şu takımlarla mücadele edecek:
Boston Celtics (NBA Şampiyonu, ABD)
Barcelona Kadın Futbol Takımı
Real Madrid Erkek Futbol Takımı
İspanya Erkek Futbol Takımı
ABD Erkek Basketbol Takımı
Son olarak 2018’de Mercedes, Laureus ödülünü kazanan son F1 takımı olmuştu. McLaren, bu başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.
Laureus Dünya Spor Ödülleri, 21 Nisan’da Madrid’de sahiplerini bulacak.
trf1.net