Liam Lawson'ı Çin Grand Prix’si sıralama turlarında geride bırakan Yuki Tsunoda, Red Bull’a terfi etme söylentilerini yeniden alevlendirdi ve kendi evindeki yarış için "%100" hazır olduğunu belirtti.
Racing Bulls pilotu Yuki Tsunoda bu hafta sonu Çin Grand Prix'si sıralama turlarında güçlü bir performansa daha imza attı. Yarınki yarışa 9. sıradan başlayacak olan Tsunoda, en arkadan başlayacak Red Bull pilotu Liam Lawson'ın 11 sıra önünde start alacak. Bu nedenle, Tsunoda’ya yaklaşan Japonya Grand Prix'si öncesinde Red Bull koltuğunu devralma ihtimali hakkında sorular gelmesi şaşırtıcı olmadı.
Tsunoda bu soruya anında ve hevesle yanıt verdi: "Japonya? Evet, %100." diye gülümsedi. Ancak takımın halka ilişkiler ekibi, sohbetin fazla rahat bir havaya bürünmesiyle birlikte onu hızla röportajdan uzaklaştırdı.
Sezon başında Red Bull'un Sergio Perez'in yerine tercih ettiği Lawson, şu ana kadar RB21 ile baş etmekte zorlandı. Bu nedenle de iki pilot arasındaki fark açıkça gözlemlenebiliyor. Tsunoda, sıralamalarda daha yavaş ama daha kolay sürülebilen bir araçla 9. olurken, Lawson hem sprint hem de grand prix için son sırada yer aldı ve performansının “yeterince iyi olmadığını” kabul etti.
Geçtiğimiz hafta Avustralya’da da benzer bir senaryo yaşanmıştı. Tsunoda sıralamada 5. olup yarışı 12. tamamlarken, Lawson 18. sıradan başlamış ve yağmur nedeniyle yaşadığı kaza sonrası yarış dışı kalmıştı.
Öte yandan Tsunoda, iyi performansına rağmen kendisine karşı eleştirel bir tavır sergiledi ve sıralama turlarının ardından şöyle konuştu:
"13. virajda ufak bir hata yaptım ve pist dışına çıktım, turumu tamamlayamadım. Ama dürüst olmak gerekirse o ana kadar oldukça iyi bir turdu. Avustralya’da yaptığımı burada da yapmak istedim ama olmadı.”
"Ancak takım olarak iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Sprint sıralamalarına kıyasla büyük bir adım attık, bu yüzden takımımı tebrik ederim."
Öte yandan Lawson’ın yaşadığı zorluklar yalnızca yetenek eksikliğine bağlanamaz. Zira RB21, oldukça dar bir çalışma aralığına sahip ve bu sezon Max Verstappen bile bu konuda zorlanıyor. Yine de Red Bull’un Lawson'ı seçme kararı giderek daha fazla sorgulanır hale geliyor.
Özellikle Honda’nın desteklediği bir pilot olarak, Tsunoda’nın Japonya Grand Prix'si öncesinde Red Bull’a terfi etmesi oldukça sembolik bir an olurdu. Red Bull’un geçmişte sezon ortasında sürücü değişiklikleri yaptığı biliniyor, bu yüzden bu senaryo hiç de imkansız değil.
tr.motorsport.com