Red Bull’un genç pilotu Liam Lawson, Formula 1’deki geleceğinin tehlikede olduğunu kabul etti
Çin Grand Prix’sinde sıralamalarda sonuncu olan Lawson, Red Bull’un kapalı park kurallarını ihlal ederek aracında büyük değişiklikler yapması sonrası yarış pitten başladı.
Verstappen’den farklı bir aerodinamik pakete sahip olan Lawson, değişikliklerin beklenen sonucu vermediğini belirtti.
Yarışı 15. sırada tamamlayan genç sürücü, RB21’e tam olarak alışamadığını ve bunu yapacak vakti olmadığını vurguladı: "Zor olacağını biliyorduk. Pit yolundan başlayarak araçta bazı şeyleri denedik ama istediğimiz gibi olmadı."
"Zaten zor geçen bir hafta sonu, bugün daha da zorlaştı."
"Sprinti hatırlarsanız, dün çok daha rekabetçiydik, diğer araçları geçebiliyordum. Ancak bugün zorluklar daha da arttı ve bunun nedenlerini anlamamız gerekiyor. Elbette kendim üzerinde de çalışmam gerekiyor ama şu ana kadar sadece iki yarış geride kaldı."
"Ne yazık ki, araca alışmak için zamanım yok. Aracı test edip alışma şansım yok çünkü sezon devam ediyor ve her yarış puan kaybediyoruz. Zamanım olmadığını söylediğimde kastettiğim tam olarak buydu."
"Kış arasında diğer takımların yeni gelen pilotlarına testlerde çalışma fırsatı verildiğini biliyorum ve maalesef biz bunu yapmadık."
"Ancak bu bir mazeret değil ve sorunlarla mümkün olduğunca çabuk başa çıkmam gerektiğinin farkındayım."
Ancak Lawson, Red Bull’daki koltuğunu koruyabilmesi için performans göstermesi gerektiğinin farkında olduğunu da ekledi: "Aptal değilim, burada olmamın sebebi performans göstermek. Eğer bunu yapamazsam, burada kalıcı olamam. O yüzden mümkün olan en hızlı şekilde araca alışmaya çalışıyorum."
Lawson, Verstappen’e kıyasla nerede zaman kaybettiği sorulduğunda, tur başına farkın küçük olduğunu ancak belirli noktalarda Hollandalı pilotun çok daha fazlasını alabildiğini söyledi: "Genel olarak fark büyük değil ama Verstappen, RB21’in dengesiz olduğu noktalarda aracın sınırlarını çok daha iyi zorluyor."
"Bu yüzden fark orada açılıyor."
Red Bull’un, Lawson’ı Yuki Tsunoda ile değiştirme olasılığını Japonya Grand Prix’si öncesinde masaya yatıracağı konuşuluyor.
Konuyla ilgili yorum yapan Lawson, "Onunla yıllardır yarışıyorum, alt kategorilerde de karşılaştık ve onu yendim. Formula 1’de de yendim. O yüzden ne söylerse söylesin, fark etmez."
tr.motorsport.com