Jack Doohan, Formula 1 kariyerindeki üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix’sinde toplam dört ceza puanı aldı ve sürekli ceza almaktan kaçınmak için önemli bir değişiklik yapması gerektiğini belirtti.
Üzerindeki baskı gün geçtikçe artan Jack Doohan, Şanghay Uluslararası Pisti'nde sprint ve ana yarışta ikişer ceza puanı aldı. Ayrıca her iki yarışta da 10 saniyelik zaman cezası aldı, bu da üzerindeki performans baskısını daha da artırmış oldu.
Sprint yarışında Gabriel Bortoleto’ya çarptığı için 10 saniye zaman cezası ve iki ceza puanı alan Doohan, ana yarışta da Isack Hadjar’ı pist dışına ittiği gerekçesiyle aynı cezaları aldı.
Ana yarışta aldığı ceza, Doohan'ın 14. sıradan 16. sıraya düşmesine neden oldu. Ancak üç pilotun diskalifiye edilmesiyle sonuçlarda 13. sıraya yükselse de aynı takım arkadaşı Pierre Gasly gibi sezonun ilk iki yarışı geride kalırken hâlâ puan alamamış oldu.
Ancak Doohan, Çin GP'sinin büyük bölümünde Gasly'den daha yavaştı ve bu da geleceği ve Alpine'in yedek pilotu Franco Colapinto'nun onun yerini alacağı konusunda daha fazla spekülasyona yol açtı.
Doohan ise kendini zorlamaya devam etmesi gerektiğini ancak cezalardan kaçınmasının da şart olduğunu kabul ediyor.
Doohan, “Avustralya'da attığımızdan 56 tur daha fazla attık, bu ilk olumlu nokta." diye şaka yaptı ve şöyle ekledi:
"Genel olarak biraz tempo eksikliğimiz var gibi görünüyor. Ama dört sıra kazandık, ileriye doğru adım attık ve 20 tur boyunca Racing Bulls aracını arkamda tuttum. Bu, sıralamalarda Q3'e kalmış bir araçtı ve oldukça sağlam bir hıza sahipti."
“Sanırım bundan oldukça memnun olmalıyız. Açıkçası yarışı tekrar gözden geçirmem gerekecek çünkü düzenli olarak ceza almak ve bu şekilde iki sıra kaybetmek istemiyorum.”
"14. ya da 16. olmak puan getirmiyor ancak en azından biraz daha iyi hissettiriyor. Şimdi başımızı öne eğip Japonya’ya odaklanacağız."
tr.motorsport.com