Lando Norris, Avustralya Grand Prix’sindeki zaferine rağmen şampiyonluk beklentilerini görmezden geliyor ve taraftarları 'sakin olmaya' çağırıyor.
2025 Avustralya Grand Prix'sinde harika bir sürüş sergileyerek sezonun ilk zaferini kazanan Lando Norris, doğal olarak şampiyonluk adayları arasına gösterilmeye başlandı.
Ancak McLaren pilotu, bu galibiyetin duygularını etkilemesine izin vermek istemediğini belirterek, taraftarların şampiyonluk konusundaki heyecanına temkinli yaklaştı.
Formula 1 kariyerinde ilk kez pilotlar şampiyonasında lider konumda olmasıyla ilgili soruya Norris, bu durumun sezon yaklaşımını değiştirmeyeceğini vurguladı.
"Bu benim için bir fark yaratmıyor."
"Elde ettiğim galibiyet benim de takımın da yaklaşımını değiştirmemeli. Sadece iyi bir hafta sonu geçirdim."
"İnsanların biraz sakinleşmesi gerekiyor. Ben odaklanmaya devam ediyorum ve bu hafta sonu da aynısını yapmaya çalışacağım. Muhtemelen yılın en azından yarısına kadar şampiyonluğu düşünmeyeceğim bile."
Norris'in basına verdiği bu yanıt, McLaren'ın 1998'den bu yana ilk kez takımlar şampiyonu olduğu başarılı sezonunun ardından, İngiliz pilotun giderek olgunlaşan yaklaşımını gözler önüne serdi.
2025'in başında The Fast and Curious Podcast'ine konuşan Norris, üzerinde oluşan büyük beklentilerle nasıl başa çıktığını şu sözlerle anlatmıştı: "Üzerimdeki baskılarla nasıl başa çıkıyorum? Yarışa lider başlamam gerektiğinde nasıl tepki veriyorum?"
"Geçen yıl neredeyse her şeyi deneyimledim, şampiyona liderliği hariç. Bu hâlâ hiç yaşamadığım bir şey."
"Ama Max'e karşı yarıştım ve bazen ben kazandım. Bu tür şeyleri öğrendim ve bence geçen yıl beni bu sezona oldukça iyi bir şekilde hazırladı."
"Biliyorum, artık üzerimde daha fazla baskı var ve herkes 'artık bunu başarması gerekiyor' diye düşünüyor."
"Ama ben oldukça rahatım ve bugüne kadar olduğum en sakin haldeyim. Yine de yeni sezona gerçekten hazırım."
tr.motorsport.com