Team Penske pilotu Juan Pablo Montoya'nın 2018 Indianapolis 500 mücadelesinde yer almayacak.
2000 yılında Ganassi ile, 2015 yılında ise Team Penske ile prestijli Indianapolis 500 yarışını kazanmayı başaran Montoya, bu yıl IMSA WeatherTech SportsCra Şampiyonası'nda Acura Team Penske takımıyla tam zamanlı olarak mücadele ediyor.
Formula 1'de geçirdiği altı yılın ardından 2006 yılında NASCAR'a geçen Kolombiyalı pilot, yedi sezon NASCAR'da yarışmış ve 2015'te yarışmaya başladığı IndyCar'da şampiyonluğu son yarışta Scott Dixon'a kaybetmişti.
Geçen yıl IndyCar'daki koltuğunu Josef Newgarden'a kaybeden eski Williams ve McLaren pilotu, buna karşılık geçen yılki Indy 500'te mücadele etmiş ve altıncı olmuştu.
Motorsport.com'a konuşan Montoya, yeni sezonda Indy 500'e katılıp katılmayacağıyla ilgili takımın sahibi Roger Penske ile görüşeceğini söylemişti.
Penske bu yıl Josef Newgarden, Will Power ve Simon Pagenaud'la yarışırken, Mayıs ayındaki yarışta dördüncü bir araç daha olacak ve o araca Helio Castroneves geçecek.
Takımın sahibi Penske, Montoya'nın başka bir takıma gidebileceğini söylemiş ve "Başka bir takım için yarışmak istiyorsa bu onun kendi kararı olur. Hayır demezdik. Bu onun kararı." demişti.
Montoya sonrasında Schmidt Peterson Motorsports-Honda ile görüşmeye başladı ancak Schmidt, Roger Penske'nin Montoya'nın kendileriyle yarışmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Montoya bugün itibariyle Indy 500'e katılmayacağını resmen açıklarken sadece Le Mans ve IMSA'ya odaklanacak.
Montoya "Indy 500''e katılmayacağım çünkü Acura Penske ile IMSA'da ve Le Mans 24 Saat'ta yarışmaya odaklanacağım" dedi.
tr.motorsport.com