play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 212
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horner: "Wolff belki bir gün Red Bull motorlarına ihtiyaç duyar!"
30-05-2021, 12:25
sadmin
Patron
KONU:
194,674
MESAJ:
551,247
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Windsor: "Hamilton'ın B...
Formula 1 Haberleri
Newey, bütçe sınırı kon...
Formula 1 Haberleri
Rosberg: "Hamilton her ...
Formula 1 Haberleri
Steiner: "Verstappen so...
Formula 1 Haberleri
Herbert: "F1 'kedi ve f...

Yorum: #1
Horner: "Wolff belki bir gün Red Bull motorlarına ihtiyaç duyar!"

[Resim: 30737.c11db529.f1tr.com]

Red Bull takım patronu Christian Horner, mevcut Red Bull Powertrains projesine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Red Bull, Formula 1'e girdiği günden bu yana hep başka üreticiden motor aldı ve sadece Honda projesinde fabrika takımı haline geldi.

Ancak Japon üretici, spordan çekiliyor ve Red Bull'un elinde Renault'ya geri dönmekten ya da kendi güç ünitesini üretmekten başka çaresi yoktu.

Red Bull zor olan yolu seçti ve kendi güç ünitesini üretme kararı aldı. Takım, 2025 sezonunda gelecek yeni kurallara kadar Honda'nın F1 projesini yönetecek ve sonra da kendi güç ünitesini tasarlamayı planlıyor. Bu kapsamda pek çok yetenekli isimle anlaştılar.

Konu hakkında Autocar'la özel bir röportaj yapan Christian Horner, çeşitli konulara değindi.

Horner, “Biz çok talepkar bir müşteriyiz. Faturalarımızı her zaman zamanında öderiz ancak bunun karşılığında en iyisini isteriz, bu da bazen [tedarikçilerimizi] rahatsız eder. En iyi güç ünitesi sistemini satın alamayacağımızı anlayınca onları kendimiz yapmaya karar verdik."

"Koşullar böyle gelişti. Son birkaç yıl içerisinde Honda ile harika bir ilişkimiz vardı ancak spordan ayrılmaya karar verdiler. Bir fabrika takımı olmanın nasıl bir his olduğunu ve neler yapabileceğimizi gördükten sonra ortaya şöyle bir soru çıktı: bir müşteri olup verilenle idare mi edeceğiz ki bunu seçseydik kaçınılmaz olarak bir uzlaşmaya yol açacaktı. Yoksa bu fırsatı güç ünitesini Milton Keynes'teki teknik ekibe tam olarak entegre etmek ve Ferrari'den sonra her şeyi tek bir çatı altında toplayan tek takım olmak için mi kullanacağız? Kendi motor departmanımızı oluşturmak gibi cesur bir karar verdik ancak Red Bull asla cesur kararlar almaktan korkmadı."

"Şu anda inşaat aşamasındayız. 2022'nin Nisan ayının sonuna kadar her şeyi hazır hale getirmeli ve faaliyetlere başlamalıyız. Bu, çok büyük bir hedef ancak bu zaman hedeflerine ulaşacağımıza inanıyorum."

"Kendi departmanımızı oluşturma kararını, Şubat ayında FIA'nın desteğiyle elde ettiğimiz motorlarla ilgili düzenlemelerin dondurulması sayesinde aldık. Honda da kendi projelerini kullanmamıza izin vererek bize çok yardımcı oldu ancak temelde düzenlemelerin değişeceği 2025 veya 2026 sezonu için yeni nesil motor geliştirebilmek için kendi ekibimizi oluşturuyoruz. Bu nedenle projeyi yürütmek için belli bir yetenek grubunu buraya çekmeye odaklandık."

"Bize gelenler, bu projeye inanıyorlar ve bunun için böyle bir adım atmaya karar verdiler. Ancak bu körü körüne bir inanç değil, Red Bull'un motor sporlarında neler başardığını görüyorlar ve bu amaca ne kadar bağlı olduğumuzu biliyorlar. Ayrıca fabrikamız Brixworth'tan (Mercedes'in motor fabrikasından) sadece 30 mil uzaklıkta, yeni çalışanlar çocuklarını başka okullara taşımak veya başka bir yere götürmek zorunda kalmadılar. Aksine ilginç bir projeye sıfırdan başlama fırsatı buldular."

"Açıkçası ilk birkaç yıl bu proje bize çok pahalıya mal olacak ama bundan sonra güç ünitesi maliyetleri sınırlandırılması formülü devreye girmeli. Şu anda araştırma ve geliştirme için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir bütçe tartışılıyor ki bu oldukça uygulanabilir bir hedef."

"Kendi motorlarımızı üretmek, Honda gelmeden önce bizim en zayıf noktamız olan bu boşluğu doldurmamızı sağlayacak. Geçmişte güç ünitesi tedarikçisi bağımlı olduğumuz için kendi kaderimizi kontrol edemedik. Şimdi gerekirse diğer takımlara motor tedarik edebileceğimiz için Liberty Media ve Formula 1 adına çok faydalı olacağız. Üreticiler gelip gitme eğilimindeler, oysa Liberty Media bağımsız bir tedarikçi olarak Red Bull Powertrains'e sahip olmanın avantajından faydalanabilir."

"Gerçekten rekabetçi bir motora ihtiyacımız var ve bunu yapmanın en doğru yolu buydu. Mercedes bize motor vermek istemedi ve Renault da aynı şekilde herhangi bir ünite vermek istemedi. Bu yüzden elimizde çok fazla seçenek kalmadı. İşimize devam etmeli ve Toto'nun bu karardan pişmanlık duymasını sağlamalıyız. Belki bir gün bizim motorlarımıza ihtiyacı olur!" dedi.

[Resim: 30738.70ee3f63.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
30/05/2021, 12:25

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horner: "Honda'nın 2026'da rekabetçi bir motor üreteceğinden eminim" sadmin 0 45 03/02/2025, 22:02
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, FIA'nın ön kanat esnekliği konusunda getirdiği sınırlamalardan rahatsız sadmin 0 31 03/02/2025, 21:15
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull'un genç yeteneği Arvid Lindblad, F1 süper lisansı almaya çok yakın sadmin 0 49 03/02/2025, 19:33
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1