İki kez Formula 1 dünya şampiyonu Mika Hakkinen, Lewis Hamilton’ın Ferrari’ye transferi sonrası sekizinci şampiyonluğunu kazanma ihtimali üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Hamilton, 2025 sezonu öncesinde Mercedes’ten ayrılarak Ferrari’ye katıldı ve F1 kariyerinin son bölümünü efsanevi İtalyan ekibinde geçirecek. Britanyalı pilot, 105 yarış galibiyeti, 202 podyum ve 104 pole pozisyonu ile birçok rekorun sahibi. Ancak, şampiyonluk sayısında Michael Schumacher ile eşit durumda (7) ve tarihi bir sekizinci şampiyonluk hedefliyor.
Ancak, 2026’da yürürlüğe girecek yeni teknik düzenlemeler gridde büyük değişimlere yol açabilir ve bu durum Hamilton’ın Ferrari’deki başarı şansını etkileyebilir.
“Hamilton İçin Şampiyonluk Kazanmak Zor Ama İmkansız Değil”
Hindustan Times’a konuşan Mika Hakkinen, Hamilton’ın Ferrari’de şampiyonluk kazanma ihtimalini değerlendirdi. Fin efsane, bunun çok zor olacağını ancak imkansız olmadığını belirtti:
“Bu yıl çok ilginç bir sezon olacak. FIA’nın amacı F1’i daha rekabetçi hale getirmek ve daha fazla geçiş sağlamak, böylece taraftarlar daha keyifli yarışlar izleyebilecek. Bunun anlamı, tüm takımların ve araçların tur zamanları açısından birbirine daha yakın olması demek.”
“Dolayısıyla, yarışlar kazanmak ve şampiyon olmak her zamankinden daha zor olacak. 4-5 pilot birbiriyle çok yakın mücadele edecek. Artık bir takımın diğerlerinden açık ara daha hızlı olduğu bir dönem göremeyebiliriz. Bu yüzden Lewis için bu hedefi başarmak çok zor olacak ama imkansız değil.”
Ferrari, Hamilton’ın Üçüncü Takımı Olacak
Lewis Hamilton, 2007 yılında Formula 1’e McLaren ile adım attı ve uzun yıllar bu takımın desteğiyle yarıştı. 2013’te Mercedes’e transfer olarak 2014’te başlayan hibrit çağında spora damga vurdu.
Şimdi ise kariyerinin üçüncü ve muhtemelen son takımına, Ferrari’ye katılıyor. Hakkinen, Hamilton’ın sürekli gelişen bir sürücü olduğunu vurgulayarak, Ferrari’ye büyük katkılar sağlayabileceğini düşünüyor:
“McLaren’de yarıştı, Mercedes’te yarıştı ve şimdi Ferrari’de. Hepimiz sürekli gelişiyoruz ve Lewis de çevresinde olup bitenler hakkında bilgi edinmeye devam ediyor.”
“O, motor sporları dünyasına ve taraftarlara çok şey katabilecek bir isim. Ferrari’de de bunu sürdürecektir.”
trf1.net