play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 38
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domenicali: "2026 düzenlemelerinde geride kalan üreticilerin farkı kapatmasına imkan tanımalıyız"
18-04-2025, 00:57
sadmin
Patron
KONU:
198,231
MESAJ:
555,251
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Wolff: “Motor tartışmal...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri, Avustral...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, Suudi A...
Formula 1 Haberleri
Charles Leclerc, 2025’i...
Formula 1 Haberleri
Christian Horner, Max V...

Yorum: #1
Domenicali: "2026 düzenlemelerinde geride kalan üreticilerin farkı kapatmasına imkan tanımalıyız"

[Resim: 50515.225c086b.f1tr.com]

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, yeni güç ünitesi regülasyonlarının geride kalan üreticilerin farkı kapatabilmesine imkan tanımasının çok önemli olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz hafta Bahreyn'de, FIA ile birlikte güç ünitesi üreticileri bir araya gelerek serinin gelecekteki motor seçeneklerini ve 2026'da yürürlüğe girecek motor kurallarında yapılabilecek bazı değişiklikleri değerlendirdi.

FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem'in öncülüğünde başlatılan, V10 motorlara geçişi hızlandırma önerileri gündeme gelse de, 2026 motor kurallarının en az üç sezon boyunca planlandığı şekilde devam edeceği konusunda uzlaşıldı.

Ancak bazı takımlar, mevcut hibrit dönemin başında Mercedes’in yakaladığı mutlak üstünlüğün tekrar yaşanmaması adına, üreticilerin sezon içinde gelişim yapabilmelerine olanak tanıyan yeni yöntemlerin getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu konuda en yüksek seslerden biri Red Bull takım patronu Christian Horner oldu.

Autosport'a konuşan Domenicali, "Paketin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmamıza engel olan hiçbir şey yok."

"FIA, üreticiler ve takımlar birlikte değerlendirme yaparak iyileştirme alanlarını belirleyebilir."

"Büyük bir teknik değişim eşiğindeyiz ve bence eğer bir üretici ciddi anlamda geride kalırsa, sistem ona hızlı bir şekilde toparlanma şansı tanımalı."

"Hepimiz stratejik düşünmeliyiz."

"Çok uzun süre boyunca baskın olan tek bir takım, herkes için kötü olur. Sporumuz olağanüstü şekilde büyüyor ve artık küresel ölçekte bir referans haline geldi. Bununla gurur duymalıyız ama aynı zamanda da temkinli olmalıyız.”

[Resim: 50516.fe4a7dd8.f1tr.com]

Domenicali, 2026 hibrit kurallarını iptal edip mevcut kuralları uzatmaya yönelik önerilere ise kesin bir dille karşı çıktı: "Bazı kişiler mevcut regülasyonların uzatılmasını gündeme getirdi ama bu tamamen yanlış olurdu."

"Bu karmaşık ve pahalı projeye büyük yatırımlar yapan üreticilere saygı duymalıyız. Kuralları şimdi değiştirmek, tamamen yanlış bir mesaj olur."

Bahreyn’deki toplantıdan çıkan sonuçlardan biri de, elektrifikasyon ve sürdürülebilir yakıtların Formula 1'in geleceğinde 'vazgeçilmez' kalacağı oldu. Bu da, F1'in daha sadeleştirilmiş ve daha az güçlü bir KERS sistemine sahip V8 motorlara yönelmesini gündeme getirebilir.

Domenicali, bu konuda, "İki yıl önce Formula 1’in geleceği için stratejik vizyonumu paylaştım ve bugün ortaya çıkan tablo tam olarak o."

Ayrıca FIA Başkanı Ben Sulayem ile aynı doğrultuda düşünerek, ekonomik dalgalanmalara karşı maliyetleri düşürmenin kritik önemde olduğunu belirtti. Domenicali, 2009 yılında Toyota, BMW ve Honda'nın spordan çekilmesini hatırlattı.

"Böyle bir olasılığı göz ardı etmek saflık olur, özellikle bugünün ekonomik koşullarında."

"Renault da uzun yıllar sonra F1'den çekildi. Açık konuşayım: Büyük üreticiler F1 için hayati önemde, ancak ciddi bir kriz yaşanırsa, otomotiv devlerinin zor kararlar almak zorunda kalabileceğini de bilmeliyiz."

"Bu nedenle sistemimizi sadeleştirmeli ve maliyetleri ciddi şekilde düşürmeliyiz. Aynı zamanda, sürdürülebilir yakıtlar gibi yollara uygun teknolojilerle teknik bağımızı da korumalıyız."

"Eğer bir kriz bazı üreticileri F1 projelerini askıya almaya zorunlu kılarsa, biz bağımsız hareket edip alternatifleri devreye sokabilecek durumda olmalıyız."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/04/2025, 0:57

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Wolff: "F1'in 2026 hibrit kullanımını azaltma önerisi 'şaka gibi" sadmin 0 46 Dün, 18:32
Son Mesaj: sadmin
  F1, 2026 motor kurallarında temel bir değişikliği değerlendiriyor sadmin 0 49 20/04/2025, 20:18
Son Mesaj: sadmin
  2026 F1 motor kurallarında son dakika değişikliği mi yapılacak? sadmin 0 38 20/04/2025, 14:41
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1