Turboşarjlı, yeni 3.0 litrelik V6 motorun gücü değişmese de tork değeri süperşarjlı versiyona göre daha fazla.
İkinci jenerasyon Q5'in daha hızlı versiyonu olan 2018 model SQ5, 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda Q8 konsepti ile spot ışıklarını paylaşıyor. Araç hem görsel, hem de teknik açıdan birçok güncelleme gördü. Platinyum gri renkteki ön ızgara ve güçlendirilmiş motoru daha iyi soğutmak için genişletilen hava girişlerine sahip kaslı ön tampon, aracı standart Q5'ten ayırıyor.
3.0 litrelik V6 motoru besleyen süperşarjın yerini alan turboşarj güç değerini değiştirmese de (354 bg), tork değerini 500 Nm'ye çıkarmış. Yeni güç ünitesi Quattro isimli dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri tiptronik şanzıman ile eşlenmiş. Aynı güç çıkışını, aynı motora sahip S4 ve S5 modellerinde de görüyoruz.
Yeni SQ5, selefine göre 30 Nm kadar daha fazla torka sahip olmanın yanı sıra aracı 30 mm kadar alçaltan adaptif havalı süspansiyona da kavuştu. Bu özellik, tekerlekler arasında torku dağıtan ve gerekli durumda tüm çekişi sadece bir tekere yönlendiren arka diferansiyel sisteminin de yer aldığı S sport paketi ile birlikte geliyor - yani opsiyonel. Ekim ayında çıkan bir habere göre bu diferansiyel sayesinde SQ5, drift yapmaya uygun olacak.
Modelin kozlarından bir diğeri ise hıza ve Audi'nin araçta sunduğu sürüş moduna göre yönlendirme oranını değiştiren dinamik yönlendirme sistemi. Hazır konusu açılmışken sürüş modları şu şekilde: standart süspansiyona sahip modelde Comfort, Auto, Dynamic ve Individual. Adaptif havalı süspansiyonu alırsanız bu dörtlüye bir de Lift/Off-Road modu ekleniyor.
2018 Audi SQ5, durur hâlden 97 km/s hıza 5.1 saniyede ulaşabiliyor. Elektronik olarak limitlenen maksimum sürat değeri ise 250 km/s. Tüm bu değerler selefi olan model ile birebir aynı.
Tahmin edebileceğiniz üzere iç mekanda sunulan donanımlar standart Q5 ile çok benzer. Buna Bang & Olufsen ses sisteminden 4G LTE bağlanılabilirliğe kadar birçok özellik dâhil. Audi, SQ5 modelinde Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu sunuyor. Ayrıca Audi Virtual Cockpit isimli tamamen dijital gösterge panelinde SQ5'e özel spor gösterim de yer alıyor. Ekstra donanımlar arasında tamamen renkli head-up display (baş üstü göstergesi) ve adaptif hız sabitleyici yer alıyor.
Alman üreticinin SQ5'e TDI motorlu bir dizel versiyon getirip getirilmeyeceği henüz bilinmiyor. Karşılaştırma açısından Türkiye'de 2.0 TDI normal Q5'in fiyatı 320,536 TL'den başladığını bitirelim.