Ülkemizde en kaliteli sedan otomobillerden biri haline gelen Volkswagen Passat 1973 yılından beri üretilmeye devam ediyor.
Geçirdiği son makyaj operasyonu ile yoğun bir şekilde kullanıldığı görünen krom detaylar modelin kalite algısını daha da yukarı çekmeyi başarıyor.
Önceki versiyonlarında da sıkca eleştirilen basit tasarımlı kokpit son kasasında da daha az bir tasarım değişikliğine uğrayarak karşımıza yine sade bir görünüm ile çıkıyor.
Oldukça geniş iç mekan hacmini korumayı başaran Volkswagen Passat, 565 litrelik devasa bagaj hacminde de bir değişikliğe gitmeden ilk etapta sıkı bir aile dostu otomobil olduğunu ispatlıyor.
Özellikle dizel motor versiyonlarında şikayet konusu olan ses yalıtımı daha da iyileştirilerek oldukça sessiz bir kabin uygulamasını başarıyla sunuyor.
Zengin donanım özellikleri ile karşımıza çıkan Volkswagen Passat, özellikle güvenlik konusunda eksiksiz bir teknoloji barındırıyor. Kendi kendine park edebileme özelliğine sahip park asistanı ve TDI dizel motorlarda standart olarak sunulan start&stop sistemi ilk göze çarpan donanımlar.
Selefine göre biraz daha sertleştirilmiş süspansiyonları aracın yol tutuş kabiliyetini daha da arttırırken, ülkemizin bozuk zeminlerine karşı darbe sönümlemesi işlemini tam anlamı ile karşılayamıyor.
4.76 metrelik boyu ve 1,5 tona yaklaşan ağırlığı ile her ne kadar alt devirlerde cansız hareket eden bir yapıya sahip olsa da devrini aldıktan sonra oldukça performanslı bir otomobil haline gelebiliyor.
Yaşattığı performansın yanı sıra sunduğu yakıt tüketim değerleri ile de göze giren Volkswagen Passat, rakipleri olan Ford Mondeo, Opel Insignia ve Renault Latitude modellerinden daha tasarruflu bir görüntü çiziyor.
Sıralı 4 silindirli, önde enlemesine yerleştirilmiş, üstten çift eksantrikli, silindir başına 4 subaplı, turbo beslemeli, TDI ve TSI direkt enjeksiyonlu modern motoru ise kullanıcısına çok uzun yıllar hizmet etmeyi amaçlıyor.