Yeni Zelanda basını, Red Bull’un Liam Lawson’u henüz iki yarış sonunda koltuktan indirme planına sert tepki gösterdi.
Ülkedeki en büyük gazetelerden The Herald, takım yönetimine ağır eleştiriler yöneltti.
Gazetenin yazarı Luke Slater, “Bu durumda suç, 23 yaşındaki Lawson’da değil, Red Bull Racing’de” ifadelerini kullanarak takımın kararına tepki gösterdi.
Slater, Red Bull’un Lawson’u 2025 sezonu için takıma alırken riskleri görmezden geldiğini ve hatalı bir karar verdiğini vurguladı: “Liam’ı bu koltuğa oturtmadan önce sadece 11 yarışlık deneyimi vardı."
"Bu kadar az tecrübeyle birini Red Bull’a getirmek akıl almaz bir karar. Max Verstappen bile Red Bull’a geçmeden önce bundan iki kat fazla yarış tecrübesine sahipti.”
The Herald yazarı, takımın Lawson’a uyum sağlaması için yeterli zaman tanımadığını belirtti ve Red Bull’un genç pilotlarına karşı tutumunu sorguladı: “Lawson’un, takım tarafından gerçek anlamda desteklenmediği açık. Hatta Christian Horner’ın onu kamuoyu önünde savunmaktan bile kaçındığını görüyoruz."
"Daha da kötüsü, Lawson sezon öncesi testlerde ve ilk yarışlarda mekanik sorunlar nedeniyle büyük zaman kaybetti. Fakat tüm suç yine ona yüklendi.”
The Herald ayrıca, Red Bull’un bu sezon beklentilerin altında kalan aracının tamamen Max Verstappen’in sürüş tarzına göre dizayn edildiğini yazdı: “Verstappen, bu araçtan maksimum performansı alabilecek nadir bir yetenek. Fakat Lawson’un böyle bir fırsatı olmadı. Red Bull, ona yeterli desteği verdi mi? Mercedes’in genç pilotu Kimi Antonelli'ye sağladığı test imkanlarına bakın. Red Bull, Lawson’a böyle bir şans tanımadı.”
Gazeteye göre bu karar sadece Lawson’a değil, Red Bull’un genç sürücülere yönelik yakaşımını da tartışmaya açıyor.
tr.motorsport.com