Yeni Ford Ranger'da artık 2.2 litre ve 3.2 litre hacmindeki dizel motorların yerine 2.0 litrelik dizel motor kullanılıyor.
Ford'un başarılı pick-up modeli Ranger, yeni motorlara ve yeni teknolojilere kavuştu. Buna ek olarak Ranger'ın artık Raptor adındaki yüksek performanslı bir versiyonu da ortaya çıktı. Yeni Ford Ranger'daki değişimlere baktığımızda ilk olarak yeni 2.0 litrelik EcoBlue dizel motor dikkatimizi çekiyor. Bu motor Ranger'da eskiye göre daha iyi performans ve daha iyi yakıt ekonomisi sağlıyor.
Bu motor, Ranger XLT donanımında tek turbolu şekilde sunuluyor ve 170 beygir güç üretiyor. Ranger Wildtrack'te ise çift turbolu ve 213 beygir gücünde sunuluyor. Bu motorun 213 beygirlik versiyonu aynı zamanda performanslı versiyon olan Ranger Raptor'da da kullanılıyor. 2.0 litrelik EcoBlue motor, yerini aldığı 3.2 litrelik TDCi motora göre fazladan 13 beygir güç ve 30 Nm tork üretiyor. Hem de çok daha düşük bir motor hacmine sahip olmasına rağmen. Ranger'ın XLT ve Wildtrack donanımlarında 4x2 veya 4x4 çekiş sistemi, manuel veya otomatik şanzıman gibi farklı alternatifler de sunuluyor. alternatifleri de sunuluyor.
Standart Ford Ranger'lara ek olarak performans odaklı bir arazi aracı olan Ranger Raptor'a baktığımızda ise bu aracın normal Ranger'ların ardından Ekim ayında piyasaya çıkacağını öğreniyoruz. Efsanevi Ford F-150'nin Raptor versiyonundan ilham alınarak geliştirilen Ranger Raptor, güçlendirilmiş şasiye sahip ve de yine 2.0 EcoBlue motoru kullanıyor. Bu motor bu araçta 213 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor ve 10 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. Bunların dışında araçta gelişmiş bir süspansiyon sistemi, özel arazi lastikleri ve daha birçok arazi odaklı farklı özellik yer alıyor.
Yeni Ford Ranger'ın arazi kabiliyetlerine bakıldığı zaman da 80 cm'lik bir su geçiş derinliği ve 23 cm yerden yükseklik görülüyor. Aracın yaklaşma açısı 29 derece, uzaklaşma açısı da 21 derece olarak belirtiliyor. Yükleme kapasitesi 1.252 kg, römork çekme kapasitesi de 3.500 kg olarak açıklanıyor. Son olarak aracın yeni motoru hakkında da biraz konuşulacak olursa, 170 beygirlik tek turbolu versiyona baktığımızda 420 Nm tork ile 8.3 litre/100km şeklinde ortalama tüketim değeri görülüyor. Bu versiyonda CO2 emisyon değeri ise 216 g/km şeklinde. Çift turbolu 213 beygirlik versiyona bakıldığında da 500 Nm tork ile 9.2 litre/100km şeklinde bir ortalama tüketim değeri görülüyor. Bu versiyondaki CO2 emisyon değeri de 228 g/km olarak belirtiliyor. Yerini aldığı 2.2 ve 3.2 TDCi motorlara göre özellikle alt devirlerde daha yüksek hava iletimi gerçekleştirdiği söylenen motorun daha canlı bir karakterde olduğu da vurgulanıyor.
Tüm bunların dışında yeni Ranger'da, farklı zemin koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunmak için; Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur Kum, Kaya ve Normal olmak üzere farklı sürüş modları ile Arazi Yönetim Sistemi devreye giriyor. Devrilme Önleme Fonksiyonu ve Elektronik Stabilite Kontrolü içeren Ford Stabilite Kontrolü, Römork Salınım Kontrolü, Yokuş Kalkış Desteği, Eğim İniş Kontrolü ve Yük Uyarlama Kontrolü gibi elektronik sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor.
Ford’un sesli komut veya sekiz inçlik dokunmatik ekran üzerinden kaydırma veya dokunma hareketleriyle kullanılan SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto™ uyumluluğu ile yolculukları keyfe dönüştürüyor. 8 inçlik dokunmatik ekran müzik içeriklerinden navigasyona kadar zengin bağlanabilirlik ve multimedya içeriği sunuyor.
xxxx