play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 386
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WRC Ogier: "Monza'nın WRC'ye eklenmesi, seyirciler için çok güzel bir haber"
13-10-2020, 13:48
sadmin
Patron
KONU:
196,364
MESAJ:
553,044
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Yarış ve Sıralama Sonuçları
Avustralya GP 2025 - Po...
Formula 1 Tekrar İzle
Formula 1 Avustralya GP...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin: "Newey'in...
F2/F3
2025 F2 Avustralya: Spr...
Formula 1 Haberleri
FIA, yağmur nedeniyle 2...

Yorum: #1
Ogier: "Monza'nın WRC'ye eklenmesi, seyirciler için çok güzel bir haber"

[Resim: 36720.39125dff.f1tr.com]

6 kez Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Ogier, FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nı Aralık ayındaki Monza Rallisi’yle bitirmenin takımlar ve taraftarlar için “güzel haber” olduğu fikrinde.

Monza, Belçika’nın Ypres Rallisi ve Estonya Rallisi’nden sonra – önceki sezonun şampiyonları Ott Tanak ve Martin Jarveoja’nın kendi topraklarındaki yarışı – rallinin en üst şampiyonasına katılan 3. yeni etkinlik oluyor.

Bu yeni etkinlikler koronavirüs pandemisi sebebiyle takvime giremeyen birçok etkinlik sebebiyle eklendi. Yapılamayan ralliler arasında Portekiz, Finlandiya, Galler, Kenya ve Yeni Zelanda rallileri vardı.

Aralık başında ikonik Autodromo Nazionale de Monza pistinde gerçekleşecek etkinlik tamamen asfalt üstünde olacak ve orada sırasıyla 2010 ve 2011’de kazanan Dani Sordo ve Sebastien Loeb’in de aralarında bulunduğu birçok pilotu cezbeden bir yarış. Etkinliğin profili, MotoGP efsanesi Valentino Rossi’nin tekrarlayan katılımları sayesinde daha da güçlendi fakat kendisi bu sefer katılmak niyetinde olmadığını belirtmişti.


WRC yarış düzenleyicisi Monza Rallisi’nin “kısa formatlı program” düzeninde olacağını onayladı, buna göre Cuma ve Pazar ayaklarında pist temelli testler yürütülürken Cumartesi günü Lombardiya bölgesinde kapatılan yollarda takımlar yarışacak.

Toyota Gazoo Racing’den takım arkadaşı Elfyn Evans’ın gerisinde şampiyonada 2. olan Ogier: “Çok güzel haber. Şu ana kadar kısa bir sezonumuz vardı o yüzden gelecek her etkinliğe kapımız açık. İtalya'da ralli yapmak da bir zevk, bu sporun orada çok taraftarı var.”

“Monza motor sporları için ikonik bir yer ama Ralli Şovu'na hiç katılma şansım olmamıştı. Artık bir şov olmadığı için mutluyum çünkü bir WRC hafta sonu için fazla sıkışık olurdu. Ama bazı etapların Como bölgesinde geçecek olması benim için güzel bir haber, ne beklediğimi bilmiyor olsam da.”

“Bu bölge çok güzel ve dünyanın bu taraflarını çok seviyorum, o yüzden buradaki etapların çok güzel olacağı fikrindeyim. Umarım hayal gücüm beni yanıltmaz, burada yarışmak için sabırsızlanıyorum.”

Bu sırada, İtalya Sardinya Rallisi’nde arka arkaya galibiyetler alan Dani Sordo, tecrübesine rağmen Monza Rallisi için Hyundai takımına geri çağrılacağının garantisi olmadığını söyledi.

Final ayağı için geri gelip gelmeyeceği sorulduğunda İspanyol pilot: “Bilmiyorum, şimdi Monza da takvimde ama orada olur muyum bilemem. Yine de, orada olmaktan memnun olurum.”

tr.motorsport.com


13/10/2020, 13:48

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WRC WRC pilotları, küfür yaptırımlarına 'acil çözüm' için FIA başkanına çağrıda bulundu sadmin 0 119 24/02/2025, 18:43
Son Mesaj: sadmin
  WRC Fourmaux, WRC TV yayınında küfür ettiği için para cezası aldı sadmin 0 62 17/02/2025, 23:07
Son Mesaj: sadmin
  WRC Rovanpera, Arctic Lapland Rallisi’nde seyirciye çarpmamak için kaza yaptı sadmin 0 84 01/02/2025, 14:51
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1