play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Çin GP 23 Mart 2025

[Formula 1 Çin GP 22 Mart 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Çin GP 21 Mart 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 472
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WRC FIA, WRC etaplarının güvenlik seviyesini ölçmenin yollarını tartışacak
16-08-2018, 23:37
sadmin
Patron
KONU:
196,610
MESAJ:
553,344
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Norris’ten Drive to Sur...
Formula 1 Haberleri
Carlos Sainz kabul etti...
Formula 1 Haberleri
2025 Çin GP: Hava durum...
WRC
WRC pilotlarından FIA’y...
Formula 1 Haberleri
Brown, Horner rekabeti ...

Yorum: #1
FIA, WRC etaplarının güvenlik seviyesini ölçmenin yollarını tartışacak

[Resim: 15541.62560d0d]

FIA,ortalama hızın doğurabileceği güvenlik zafiyeti hakkında gelen eleştirilerin ardından WRC’nin Almanya ayağında etap güvenlik seviyelerini ölçmenin daha iyi yollarını tartışacak.

Geçtiğimiz ay Finlandiya Rallisi’nde etaplar özellikle daha kıvrımlı, daha dar ve düşük ortalama hızda yarışılacak hale getirilmişti.

Sürücülerin birçoğu bunun güvenli olduğu konusunda şüpheli. 2016’da Kris Meeke rekor kırarak ortalama 126.6 km/h hız ile parkuru kazanmıştı, sonrasında 2017’de ortalama hızı düşürmek için parkura şikanlar eklenmişti.

Yeni rotayla birlikte bu seneki ortalama hız 4km/h düştü. FIA etapların ortalama hızlarının 130km/h’ın üzerinde çıkmasını istemiyor.

2017’de İsveç Rallisi’nin Knot etabının ikinci koşusu Ott Tanak’ın ilk koşuyu 138km/h ile tamamlamasının ardından iptal edilmişti.

Sürücüler ortalama hızı arttıran bölüm için uzun düzlüğü işaret etmiş ve bunun güvenli olmadığını söylemişlerdi.

Motorsport.com'a konuşan Tanak: “Parkur tehlikeli değildi, güvenlik sorunlarının olduğunu da düşünmüyorum, Finlandiya’da geniş yollar kullanıyoruz.”

“Finlandiya hızlı, bunu biliyoruz. Ancak bu araçlarla her şey oldukça stabil ve aracı kullanmak oldukça güzel. Bu rallide asla güvenlikle alakalı kafamda soru işareti hissetmedim.”

“Ortalama hız çok fazla şey göstermiyor. Dar kısımlarda ağaçlara çok yakın geçtiğimiz çok, çok daha tehlikeli yerler var. Kötü yerler bunlar, geniş yollar rotayı tehlikeli yapmıyor. Korsika’ya bakın, oldukça dar yolları var ve çok daha tehlikeli.”

Citroen’den Craig Breen, parkur güvenliğinin ne durumda olduğunu değerlendirmenin vaktinin geldiğini düşünüyor.

“Geçen yıl İsveç’teki parkur şampiyonadaki en güvenli yerlerden biriydi.”

“Hız tehlike maddesi olarak en önemli şey değil, detaylara bakıp virajlar ya da bölümler için ‘Evet, bu tehlikeli’ diyebilecek bir göze ihtiyaç var.”

“İhtiyacımız olan şey bu, birilerinin kağıdın başına oturup ya da grafiklere bakıp ‘Bu çok hızlı!’ Demesini ihtiyaç yok.”

“Daha dar yollar kullanmak Finlandiya’daki ortalama hızı düşürdü, ancak bu değişiklikler parkuru daha güvenli hale getirmedi.”

“Tehlikeyi getiren şey hız değil, parkurdaki diğer etkenler tehlikeyi yaratıyor, onlara odaklanmalıyız.”

WRC şampiyona Sebastien Ogier 2017’de Finlandiya’daki şikanların saçmalık olduğunu, ancak bu seneki çözümün iyi olduğunu söyledi.

“Parkura yapay olarak eklenen her şey benim için saçmalık.”

“Yeni bölümleri büyük çoğunluğu güzel ve mücadele edilebilecek cinstendi, ancak çok daha geniş yerlerde gittiğiniz bu parkuru çok daha hızlı bir hale dönüştürüyor, bu da yüksek seviyede güvenlik zafiyeti oluşturuyor.”

FIA ralli direktörü Yves Matton Finlandiya’daki değişikliklerin hükümet emriyle yapıldığını, Almanya’daki toplantıdan sonra üstünde çalışılabilir bir çözüm bulunmasını umduğunu söyledi.

Matton 130km/h ortalama hız sınırının altını çizdi: “Bunun limitin bir sonu yok, ancak ortalama hız çok yüksek olduğunda yüksek hızda dönülen çok fazla viraj oluyor ve bu da çok, çok riskli. Bence daha hızlı yolların daha tehlikeli olduğu konusunda hemfikir olabiliriz.”

“Parkurları doğal ve pilotlar için eğlenceli halde tutup, tehlikelerden kaçınırken bu durumu geliştirebilmek için ne yapabileceğimizi tartışmak istiyorum.”

tr.motorsport.com


16/08/2018, 23:37

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WRC Evans: "Monte Carlo Rallisi'nde risk seviyesini arttırmak istemiyorum" sadmin 0 203 28/01/2024, 11:38
Son Mesaj: sadmin
  WRC FIA, Japonya Rallisi'ne dahil olan güvenlik aracına açıklık getirdi sadmin 0 203 18/11/2023, 16:03
Son Mesaj: sadmin
  WRC 2023 Meksika Rallisi: Olaylı sabah etaplarının lideri Lappi, Tanak sorun yaşadı sadmin 0 350 18/03/2023, 0:06
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1