Sebastien Ogier, Monte Carlo Rallisi'nde Thierry Neuville'den liderliği devralırken, lastik patlatan Ott Tanak galibiyet mücadelesinde büyük darbe aldı.
Citroen'e geri döndükten sonraki ilk Dünya Ralli Şampiyonası mücadelesine katılan Ogier, cuma günkü etapların ardından Neuville'in 3.4 saniye önünde ilk sırada yer alıyor.
Altıncı etabın galibi: Sebastien Ogier
Lastik seçimlerinin adeta sonucu belirlediği Monte Carlo Rallisi'nde 20.04 km'lik altıncı etapta Ogier ve Toyota sürücüsü Jari Matti Latvala 13 dakika 39 saniye ile aynı süreyi yaptılar.
Bu iki isim etabı ilk iki sırada tamamlarken, Andreas Mikkelsen 0.4 saniye geride üçüncü ve etabın ilk bölümünde sorun yaşayan lider Thierry Neuville 2 saniye geride dördüncü oldu.
Kris Meeeke ve Ott Tanak dördüncü ve beşinci olurken, Sebastien Loeb etabı sekizinci sırada tamamladı.
Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Citroën World Rally Team Citroen C3 WRC
Yedinci etabın galibi: Sebastien Loeb
24.05 km'lik yedinci etapta Loeb 14 dakika 26 saniye ile en hızlı dereceyi yaparken, Elfyn Evans güçlü bir sürüşle 4.4 saniye geride ikinci oldu.
Sebasteien Ogier etabı 9.3 saniye geride üçüncü sırada tamamlarken, Neuville 24.7 saniye geride beşinci oldu.
Tanak bu etapta lastik patlattı ve 2 dakika 22 saniye geride 23. sırada yer aldı.
Ogier bu etapta Neuville'den 15.4 saniye daha iyi bir derece yapınca, liderliğe oturdu ve farkı 14 saniyeye çıkardı.
Sébastien Loeb, Daniel Elena, Hyundai Motorsport Hyundai i20 Coupe WRC
Sekizinci etabın galibi: Thierry Neuville
18.47 km'lik günün son etabına gelindiğinde Hyundai sürücüsü Neuville üstün bir performans ortaya koydu.
Etabı 13 dakika 25 saniyeyle tamamlayan Belçikalı sürücü, Tanak'ın 7.2 saniye önünde en hızlı isim oldu. Latvala 9.3 saniye geride üçüncü, Mikkelsen 9.7 saniye geride dördüncü ve Ogier 12 saniye geride beşinci oldu.
Loeb bu etabı takım arkadaşının 22.4 saniye gerisinde tamamlayınca yedinci sırada kaldı.
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai Motorsport Hyundai i20 Coupe WRC
Genel klasmanın lideri: Sebastien Ogier
Bu üç etabın ardından Ogier 1 saat 37 dakika 17 saniye ile genel klasmanda ilk sırada yer alırken, cesur lastik seçiminin ardından hem zaman kazanan hem de zaman kaybeden Neuville'le arasında sadece 2 saniye bulunuyor.
Şimdiye kadar iyi bir ralli geçiren Mikkelsen 1 dakika 17 saniye geride üçüncü ve en iyi Toyota sürücüsü konumunda yer alan Latvala 1 dakika 25 saniye geride dördüncü sırada.
Cesur lastik seçimi yapan isimler arasında yer alan Loeb, yedinci etapta bunun meyvesini alsa da, altıncı ve sekizinci etapta vakit kaybedince 1 dakika 25 saniye geride beşinciliğe gerilemiş durumda.
M-Sport sürücüsü Evans ise 1 dakika 47 saniye geride altıncı sırada yer alıyor.
Lastik patlattıktan sonra büyük vakit kaybeden Toyota sürücüsü Tanak, 2 dakika 34 saniye geride yedinciliğe geriledi ve galibiyet umutlarını büyük ölçüde kaybetti.
Kris Meeke ise Toyota ile ilk rallisinde başta tekerlek sorunu olmak üzere, pek çok sorunla boğuşunca 5 dakika 33 saniye geride sekizinci sırada yer alıyor. İlk onu Gus Greensmith ve Yoann Bonato tamamlıyor.
M-Sport sürücüsü Pontus Tidemand, altıncı etapta aracın süspansiyonu kırıp ralliye erken veda ederken, aynı etapta Citroen'in ikici pilotu Esapekka Lappi süspansiyon kolu ve tahrik milini kırdı.
Lappi ralliye devam edemezken, cumartesi günkü etaplarda yer alacak.
Sekizinci etap sonrası klasman:
Poz. | Pilot Co-pilot | Takım | Fark Önd. Fark |
1 | Sébastien Ogier Julien Ingrassia |  Citroën | 1h37'17"3 |
2 | Thierry Neuville Nicolas Gilsoul |  Hyundai | 2"0 2"0 |
3 | Andreas Mikkelsen Anders Jaeger |  Hyundai | 1'17"7 1'15"7 |
4 | Jari-Matti Latvala Miikka Anttila |  Toyota | 1'25"1 7"4 |
5 | Sébastien Loeb Daniel Elena |  Hyundai | 1'25"9 0"8 |
6 | Elfyn Evans Scott Martin |  M-Sport | 1'47"5 21"6 |
7 | Ott Tänak Martin Järveoja |  Toyota | 2'34"9 47"4 |
8 | Kris Meeke Seb Marshall |  Toyota | 5'33"0 2'58"1 |
Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Citroën World Rally Team Citroen C3 WRC
tr.motorsport.com