Marka, soruna daha yapıcı çözümler olduğuna karar verdi.
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, ülkesinde VW Grubu'na ait birçok modelin satışını yasaklayan Güney Kore'yi dava etme planlarını rafa kaldırdı.
Volkswagen, Audi ve Bentley'e ait toplamda 80 model, Güney Kore çevre bakanlığının emisyon ve ses değerleri sağlanmadığını öne sürmesi nedeniyle yasaklanmıştı.
Araçların uyumluluk sertifikasını askıya alan bakanlık, buna ek olarak Volkswagen'e 17.8 milyar won (yaklaşık 47.5 milyon TL) para cezası vermişti. Firma bu cezayı "çok ağır" bulduklarını ve karara itiraz edeceklerini söylemişti.
Automotive News'a göre Volkswagen bu kararından vazgeçmiş ve neden olarak davalar için ayıracağı para ve zamanı piyasadan çekmek zorunda kaldığı araçlarına uygun sertifikaları kazandırmak için kullanacağını öne sürmüş.
Yılın ilk yedi ayında Güney Kore'de satılan Volkswagen otomobillerinin sayısı, %40'lık bir düşüşle 12,888 üniteye indi. Ancak bunun tam tersine satışlar geçen yıla göre %17 artış gösterdi.
Güney Kore satışları Volkswagen'in küresel satışlarında çok az bir yüzdeye sahip olsa da, Uzak Doğu ülkesi dizel emisyon skandalından sonra VW modellerini yasaklayan tek ülke olduğu için, orada yaşanan durum da son derece önemli.
Volkswagen, ABD'de 2.0 litrelik dizel motora sahip araçların geri alımı için 15 milyar dolar harcayacak. Avrupa'da ve dünyanın genelinde etkilenen modeller ise geri çağrılıyor. Ülkemizde ise etkilenen araçlar Şubat 2016'dan itibaren kademeli olarak düzeltilmek üzere servise çağrılacak. Bu konuyla ilgili detaylı bilgilere yetkili servislerden ulaşabilirsiniz.
VW, Porsche ve Audi'nin 3.0 litre TDI motor taşıyan araçlarına dair henüz bir çözüm bulunabilmiş değil.
Motor kontrol ünitesi tedarikçisi Bosch da Volkswagen'in bu 'hileli cihazı' geliştirmesine ve emisyon testlerinde hile yapmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle suçlanmıştı. Skandalın çıktığı ilk günlerde otomotiv tedarikçisi firma, bu konuyla hiçbir ilgileri olmadığını açıklamıştı.