1997 F1 Dünya Şampiyonu Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton'ın 2025 sezonunda şampiyonluğu kazanabileceğine inanıyor.
2024 Formula 1 sezonu, pek çok kişinin düşündüğünden çok daha rekabetçi ve heyecan verici bir sezon oldu. Önümüzdeki Mart ayında yapılacak Avustralya Grand Prix’si ile başlayacak 2025 sezonu da merakla bekleniyor.
Lewis Hamilton'ın 2025 için Ferrari'ye geçişi, önümüzdeki sezona ilgi çekici bir katman daha ekliyor ve eski dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, İngiliz pilotun sekizinci şampiyonluğunu kazanmak için iyi bir şansa sahip olduğuna inanıyor.
Hamilton'ın, Mercedes’te 12 yıl geçirdikten sonra Ferrari’ye geçeceği haberi, 2024 sezonundan önce padokta büyük yankı uyandırdı. Altı dünya şampiyonluğu ve yedi takımlar şampiyonluğunun ardından 40 yaşındaki Hamilton, yeni takımında sekizinci dünya şampiyonluğunu kazanarak rekoru kırmaya çalışacak. 1997 şampiyonu Jacques Villeneuve, bunun gerçekleşebileceğine inanıyor.
Action Network ile konuşan Kanadalı şunları söyledi: “Lewis'in bir şansı olabilir. Sezonu güçlü bir şekilde tamamladı. Lewis ve Leclerc arasında ilginç bir mücadele olacak. Şu an medyaya bakarsanız, Ferrari gerçekten Lewis’i öne çıkarıyor. Büyük bir imaj çalışması var. Ya bu işe yarar ve harika olur ya da bu, Leclerc’i daha da motive eder. Yani temelde Ferrari için şu anda bir kazan-kazan durumu söz konusu.”
Villeneuve ayrıca, 2024 şampiyonluk mücadelesinde Max Verstappen’i en çok zorlayan McLaren ve Lando Norris hakkında da konuştu. Norris ve Oscar Piastri arasındaki iç çekişmeler sezon boyunca sorun olmuştu ve Villeneuve, bunun hem Norris hem de McLaren için 2025’te engel oluşturabileceğini düşünüyor.
Villeneuve, “2024 sezonunun bitiş şekline bakılırsa, 2025 için Lando ve McLaren'a biraz daha fazla şans verirdim. Ancak buradaki sorun iki sürücü arasındaki iç savaş olacak. McLaren bunu geçmişte de iyi yönetemedi ve bu durum birbirlerinden puan almalarına neden olacak. Yani şampiyon olmaları gerekirken belki de olamayacaklar.”
“Lando, doğal olarak şampiyonluk için savaşacak kişi olmalı. Ancak iç çekişme ve McLaren’ın bu iç rekabeti çok olumlu bir şekilde yönetememesi nedeniyle bu durum, Ferrari’nin ve sezonu güçlü bitiren Lewis’in lehine dönebilir.” şeklinde konuştu.
tr.motorsport.com