Yuki Tsunoda, Bahreyn Grand Prix'si hafta sonu öncesinde RB21'i çok daha iyi anladığını ve takımdaki sorumluluklarının farkında olduğunu belirtti.
Liam Lawson'ın ilk iki yarış hafta sonunda zorlanmasının ardından Red Bull yönetimi, Suzuka öncesinde Yeni Zelandalı pilotla yollarını ayırıp yerine Yuki Tsunoda'yı getirdi.
Ancak seanslara sık sık kırmızı bayrakların damga vurması hazırlıklarını altüst etti ve Japon pilot sıralamalarda en fazla 15. sırayı elde edebildi. Damalı bayrağı ise 12. sırada geçti.
Bahreyn GP öncesinde konuşan Tsunoda, "Bu hafta sonu Bahreyn'de olmayı ve yarışa odaklanmayı sabırsızlıkla bekliyorum."
"Japonya tam anlamıyla çılgın bir haftaydı, hem yarış öncesi hazırlık süreci hem de hafta sonu çok yoğun geçti."
"Kendi evimde yarışmak çok güzeldi ama Bahreyn'de nispeten daha sakin bir hafta sonu geçirip araca ve takıma iyice alışmak beni heyecanlandırıyor."
"Sanırım lastik hazırlığını daha iyi anlarsam, aracı yarış günü için daha iyi bir noktaya getirebilir ve puan kazanabiliriz." dedi.
Bahreyn Grand Prix'si, Japonya'dan farklı olarak uzun düzlükler ve sert frenleme bölgeleriyle özellikle arka lastiklere çok daha fazla yük bindiren bir pist olarak biliniyor.
Tsunoda şöyle devam etti: "Suzuka'dan çok fazla şey öğrendim, RB21'i artık çok daha iyi anlıyorum."
"Şimdi bu öğrendiklerimi uygulamak ve aracı maksimum seviyede kullanabilmek tamamen bana bağlı."
"Bahreyn, hepimizin çok iyi bildiği bir pist ve Japonya'dan tamamen farklı koşullara sahip olacak. Bu yüzden hızımı hızlıca bulmam ve bu hafta sıralamalarda iyi bir sonuç almam gerekiyor."
"Ayrıca her yarışta Max'e olabildiğince yakın olmam ve böylece takıma şampiyonluk için katkı sağlamam gerekiyor."
tr.motorsport.com