Carlos Sainz, Williams'ın şu anda liderden tur başına 0.5 ila 1 saniye geride olduğu görüşünde.
Formula 1'de dört yıl boyunca Ferrari için yarışan İspanyol pilot Carlos Sainz, 2025 sezonunda Williams ile yeni bir maceraya başlıyor.
Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’si öncesinde Melbourne'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Sainz, yeni takımına uyum sürecini ve FW47 aracına dair ilk izlenimlerini paylaştı.
Carlos Sainz, Williams ile geçirdiği ilk dönemin olumlu geçtiğini belirterek, "Williams ile çalışmaya başlamak benim için güzel bir deneyim oldu. Geçen yıl Abu Dabi’deki testlerde aracı ilk kez kullandığımda ve sezon boyunca birlikte çalışacağım insanlarla tanıştığımda herkesin büyük bir motivasyona sahip olduğunu gördüm. Takımı ileriye taşımak için herkes çok istekli."
"Abu Dabi’deki testler bizim için iyi geçti. Kış dönemini verimli geçirdik ve sezon öncesi testlerinde de güçlüydük. Şu an liderlerden yarım saniye ya da bir saniye gerideyiz fakat takım, temelleri sağlam bir şekilde atılan çalışmalar sayesinde gelişmeye devam edecek. Sezon sonunda nerede olduğumuzu göreceğiz." ifadelerini kullandı.
Sainz, Williams’ın bu sezon ne zaman ilk puanlarını alabileceği konusunda kesin bir tahminde bulunamadığını belirterek, "Sezonun başlarında puan alabilmeyi umuyorum ama bu konuda kesin bir şey söyleyemem. Ben elimden gelenin en iyisini yapacağım ve mümkün olan en kısa sürede ilk 10 içinde bitirmek için çalışacağım. Ancak bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorum."
"Önemli olan gelişmek ve geçmişte yapılan hataları düzeltmek. Williams, geçen yıl testlerde bazı dayanıklılık sorunları yaşadı, ancak bu yıl böyle bir problemle karşılaşmadık. İşte ben buna ilerleme diyorum." diye konuştu.
Takımın iç atmosferinden de memnun olduğunu belirten İspanyol pilot, "Benim için en önemli şey, takım içinde herkesin mutlu ve motive olması. Herkes, orta vadede başarı elde etmek için çalışıyor ve bu, benim de hoşuma gidiyor." dedi.
Sezonun nasıl şekilleneceği konusunda ise Sainz temkinli bir yaklaşım sergiledi: "Birkaç yarış beklemeliyiz. İki ya da üç yarış sonra aracımızı daha iyi analiz edebiliriz ve hangi pozisyonlar için mücadele edebileceğimizi görebiliriz. O zaman kendimize net hedefler koyabiliriz. Sezon boyunca kaç puan toplayabileceğimizi ya da hangi sonuçları başarı olarak değerlendirmemiz gerektiğini şimdiden söylemek imkansız," dedi.
tr.motorsport.com