Williams pilotu Carlos Sainz, Bahreyn sıralama turlarında elde ettiği sekizincilikten memnun ve yarışta daha fazlasını istiyor.
Carlos Sainz, Bahreyn Grand Prix’si sıralama turlarında sekizinci olarak bu yılki en iyi sıralama sonucunu elde etti.
Alex Albon’u geçmeyi başaran İspanyol pilot, ilk hedefini yakalamış olsa da bununla yetinmiyor.
Sainz, şöyle konuştu: “Doğru yönde gittiğimizi düşünüyorum ama kafamızı eğip çalışmaya devam etmemiz lazım. Hâlâ gelişebileceğim alanlar var ve sekizincilikten daha yukarı çıkmak istiyorum!”
“Bugünkü sıralamalardan memnunum, kontrolün elimde olduğunu hissediyorum. Nerede daha fazla zorlayabileceğimi, tur zamanını nerede kazanabileceğimi daha iyi biliyorum."
"Yaptığımız şeyden memnunuz, hızımız gayet iyi ve etrafımda harika bir ekip var. Sadece planıma sadık kalıp doğru adımları atmam gerekiyor."
"Yarınki yarışta puan almak için elimden geleni yapacağım.”
Öte yandan takım arkadaşı Alex Albon için sıralama turları hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
Q1'de elenen Albon, "Çok fazla karışıklık oldu. Yaklaşık üç dakika boyunca pit çıkışında bekleyip tüm araçların önümüze geçmesini izledik. Bu da lastik sıcaklığından 25-30 derece kaybetmek demek. Bu olunca da birinci viraja girerken neredeyse hiç yol tutuşunuz kalmıyor. Piste çıkış turunda üç aracı geçmem gerekti, bu yüzden de düzgün tur atamadım. Genelde bu konularda çok başarılıyız ama bu kez hata yaptık.” dedi.
Yarış için ise Albon umutlu: “Orta grubun en iyi yarış temposuna sahip takımı biziz ve bu pistte geçiş mümkün, o yüzden puan almak zor ama imkânsız değil. Elimden gelenin en iyisini yapacağım.”
tr.motorsport.com