George Russell, Mercedes'in genel olarak daha iyi bir araca sahip olduğunu ancak geliştirmesi gereken yerler bulunduğunu söylüyor.
Mercedes, 2014-2021 yılları arasında spora damga vurmuş ve hemen hemen tüm sezonları domine etmişti.
Ancak 2022’de yeni teknik kurallar devreye girdiğinden beri takım, istediği seviyeye ulaşmakta zorlandı.
Son üç yılda dalgalı bir performans sergileyen Mercedes, 2024’te dört yarış kazanmış olmasına rağmen istikrarı yakalayamadı. Bir hafta sonu podyum mücadelesi verirken, sonraki hafta sonu ön gruptan uzak kalabiliyorlardı.
Yeni sezonda takımın hedefi, geçtiğimiz yılın en büyük sorunlarını aşmaktı. Mercedes’in pist tarafındaki mühendislik şefi Andrew Shovlin, W16’nın W15’e kıyasla önemli eksiklikleri giderdiğini söyledi. Ancak Russell, bazı dengesizliklerin hâlâ var olduğunu ve tamamen ortadan kalkmadığını belirtti.
George Russell, BBC’ye yaptığı açıklamada, aracın ilerleme kaydettiğini ancak mükemmel olmadığını söyledi: "Araç kesinlikle gelişti, bunda hiç şüphe yok. Fakat her zaman çalışılması gereken şeyler olur."
"Geçen yıl yavaş virajlarda önden kayma problemi yaşadık. Bunun izleri hâlâ var, ama bunu aşmaya çalışıyoruz."
"Cebimizde bazı çözümler var ve bunlarla bu sorunu gidermeyi hedefliyoruz fakat her halükarda aracımız genel olarak daha iyi bir his veriyor."
McLaren’in, özellikle yarış temposunda, en güçlü takım olduğunu düşünen Russell, "Şu anda en güçlü takım McLaren gibi görünüyor. Özellikle yarış temposu etkileyici."
"Şu anda Red Bull da biz de McLaren'ı yenebilecek bir araca sahip değiliz. Onlar şu anda zirvede."
Sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’sine sayılı günler kala, Russell yine de Mercedes’in iyi bir başlangıç yapmasını umuyor.
"Önceki sezonlara göre daha iyi bir başlangıç yapmayı umuyoruz."
"Son birkaç ay boyunca gösterdikleri sıkı çalışma ve adanmışlık için herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu dönem, hepimiz için tam gaz geçti. Bu yıl görmek istediğimiz adımı atmak için uğraşıyoruz."
"İlk yarışta doğrudan zafer için savaşacağımızı söylemiyorum ama umarım podyum için rekabet edebiliriz. Sezon içinde nasıl gelişebileceğimizi görmek önemli olacak."
tr.motorsport.com