Mercedes pilotu George Russell, 2026’da Formula 1 kuralları için önceden çalışmaya başlamanın, “altın aramak” gibi olduğu için başarıyı garantilemeyeceğini söyledi.
Takımlar, 2025’te mevcut araçlarını geliştirmekle yeni nesil araçlarını geliştirmek arasında denge kurmak zorunda kalacaklar. Çoğu takımın mevcut aracını geliştirmeyip doğrudan 2026’ya odaklanması bekleniyor. Ancak aynısı şampiyonluk mücadelesi veren ilk sıra takımları için geçerli olmayabilir.
FIA’nın, daha iyi kaynaklara sahip takımların bir avantaj elde etmesini önlemek için 2025’e kadar 2026 araçlarında rüzgar tüneli ve CFD testlerine getirdiği yasak nedeniyle önümüzdeki ikilem artacak.
Ancak bu, 2022’deki kural değişikliğinden önce yürürlükte olmasa da, Russell sezon içi gelişimin gelecek sezondaki hiyerarşi üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını vurguladı.
Mercedes, bir şampiyonluk düellosuna girmesine rağmen 2021 aracı üzerindeki çalışmayı Red Bull’dan çok önce bıraktı, ancak yine de rakiplerine kıyasla bir sonraki döneme geride başladı.
Mercedes’in Austin’deki güncelleme paketinin 2025’te ne olacağına dair bir ipucu verip vermeyeceği sorulduğunda Russell, “Bence hayır.”
“2021’e bakarsanız, Mercedes o yılki araç için geliştirmeyi bırakmıştı ve çok erken bir zamanda 2022 aracına odaklanmıştı. Red Bull ise 2021 aracını geliştirmeye devam etti.”
“O sezonun sonunda Mercedes en hızlı araçtı. Sonra 2022’ye girdiğimizde ise Red Bull en hızlı araçtı.”
“Gelecek yılın başında 2025 aracını ne kadar geliştirmeye devam edeceğinizi değerlendirmemiz gerekecek. Sonuçta bu altın aramaya benziyor.”
“2026 kuralları için kazıyorsunuz, ancak doğru yerlerde kazıp kazmadığınızı bilmiyorsunuz.” şeklinde cevap verdi.
2026 kazanımları pist süresiyle artacak
Russell, takımların geliştirme konusunda en büyük ilerlemelerini ancak yepyeni 2026 arabaları gerçek bir piste çıktığında gerçekleştireceklerini itiraf etti.
Russell, “Sonuç olarak, başladığınızda ve arabayı ilk kez sürdüğünüzde, insanlar en büyük kazanımları o zaman elde etmeye başlayacaklar.” dedi.
trf1.net