İtalya'dan gelen bir rapora göre, yeni araç, RB20’nin 'ön süspansiyonu ve sidepodlarını' barındıracak şekilde homologe edildi.
Geçtiğimiz sezon dalgalı bir performans sergileyen Red Bull’un genç takımı, sezonun son üç yarışında aracın arka tarafını güncelleyerek RB20’nin bazı bileşenlerini kullanma kararı almıştı.
Sezonun son üçlü yarış haftasında Racing Bulls, RB20'nin arka süspansiyonu ve vites kutusunu kendi aracına entegre etti.
İtalyan autoracer.it sitesine göre, Racing Bulls bu yılki VCARB02 projesine, RB20'nin arka süspansiyonu ve vites kutusunun yanı sıra sidepodlarını da dahil etti.
Racing Bulls yalnızca bununla yetinmedi. autoracer.it'e göre VCARB02, artık ünlü hale gelen ters L şeklindeki soğutma girişine sahip olacak. Bu giriş, yalnızca iç kısımdan bağlantılı yatay ve dikey bir hava girişine sahip olacak.
RB'nin 2025 aracı, geçen sezonunkine kıyasla oldukça farklı bir ön kanada sahip olacak. Bu, Abu Dabi'de tanıtılan spesifikasyonun bir evrimi olacak.
Racing Bulls'un aldığı tüm parçalar kurallara uygun olsa da bu durum, rakip takımların Red Bull'un iki takıma sahip olma şikayetlerini bir kez daha alevlendirecek gibi görünüyor.
Ancak Racing Bulls CEO'su Peter Bayer, bu eleştirileri görmezden geldiklerini belirtti.
PlanetF1.com'a yaptığı açıklamada Bayer, "Açıkçası, bu tür eleştiriler beni rahatsız etmiyor çünkü FIA'da yeterince zaman geçirdiğim için diğer takımların nasıl iş birliği yaptığını çok iyi biliyorum."
"Geçen gün de söyledim, tekrar söyleyebilirim: Ferrari ve Haas'ın birlikte çalışma şekli, Red Bull Racing ve bizim aramızdaki iş birliğinden daha yakın."
"Bu spor rekabetin acımasız olduğu bir alan. Herkes birbirinin yoluna taş koymaya çalışıyor."
"Ama geriye çekilip pilotlarımızın ve mühendislerimizin verdiği geri bildirimleri dinlerseniz, aracımızın farklı bir araç olduğunu görürsünüz. Bu, basit bir kopya olsaydı, şu an bulunduğumuz noktada olmazdık." dedi.
tr.motorsport.com