Pirelli, Bahreyn, İspanya ve Monaco grand prixlerinde takımlara vereceği lastikleri açıkladı.
Pirelli üç yarışın lastiklerini açıkladı
İtalyan lastik üreticisi, Bahreyn'de, Avustralya ve Çin için tercih ettiği aynı seleksiyonu, yani medium/yumuşak lastikleri kullanacak.
Pirelli, Katalunya'da ise, hem pistin yanlara doğru lastiklere yaptığı baskıyı karşılamak, hem de strateji çeşitliliği oluşturmak için sert ve yumuşak lastikleri kulalnacak.
Pirelli'nin Monte Carlo seçimi ise yumuşak ve süper yumuşak lastikler olacak. Böylece bu sezon ilk kez süper yumuşak lastikleri Monako'da göreceğiz.
Paul Hembery yaptığı açıklamada, "Bu yılki lastiklerimiz, son tercihlerimizde de görülebileceği üzere performansı tümüyle ortaya çıkarmaya yönelik tasarlandı" dedi.
Hembery ayrıca, "Sadece süper yumuşak lastikler geçen yılkıyla aynı. Diğer lastikler daha yumuşak ve daha dolayısıyla daha hızlı, daha çeşitli stratejinin yanı sıra daha yakın bir yarış sağlamak için tasarlandı" diye konuştu.