Dani Pedrosa, KTM’nin özel test programı kapsamında Nisan ayında Misano’da RC16 ile piste dönecek.
KTM’nin test ve geliştirme pilotu Dani Pedrosa, sezon içindeki test programına Misano’da devam edecek. Motorsport.com’un edindiği bilgilere göre KTM, Pedrosa ile nisan ayının ikinci haftasında iki günlük özel bir test gerçekleştirecek. Testlerin hava şartlarına göre 8-11 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanıyor.
İspanyol pilot, ayrıca 28 Nisan Pazartesi günü, İspanya GP’sinin hemen ardından Jerez pistinde gerçekleşecek sezonun ilk resmi testinde de KTM’nin yarış pilotları Pedro Acosta, Brad Binder, Enea Bastianini ve Maverick Viñales ile birlikte piste çıkacak.
Bu gelişmeyle birlikte, Pedrosa’nın KTM’den ayrılabileceği yönündeki spekülasyonlar da şimdilik rafa kalkmış oldu. Pedrosa’nın Arjantin GP'si yayınında kişisel sponsor logolarını kullanmaması, KTM ile bağlarını koparabileceği söylentilerine yol açmıştı. Ancak Misano testleriyle birlikte, taraflar arasındaki iş birliğinin sürdüğü kesinleşti.
Geçen yıl İspanya GP’sinde wildcard ile yarışan ve sprint yarışında üçüncü sırayı alan Pedrosa, pazar günü ise yarış dışı kalmıştı. KTM, mevcut durumda Pedrosa’nın herhangi bir yarışta wildcard ile piste çıkması planının bulunmadığını belirtiyor.
tr.motorsport.com