Red Bull GmbH Genel Müdürü Oliver Mintzlaff, Max Verstappen’ın geleceği hakkındaki yoğun spekülasyonlar arasında, Red Bull’un yıldız pilotunu tutmakta kararlı olduğunu sert bir şekilde vurguladı.
Red Bull’un, Takımlar Şampiyonu McLaren’ların temposuna genel olarak ayak uyduramaması, takımı şaşkına çevirdi ve Verstappen’ın bir sonraki hamlesini düşündüğü söylentilerini körükledi. Ancak Verstappen, Suudi Arabistan Grand Prix’si sıralama turlarında Cumartesi günü muhteşem bir tur atarak pole pozisyonunu aldı; bu pistte genellikle önden başlayan pilotun avantajlı olduğu bir yarış.
Bu arada, Red Bull F1 takımının ana şirketi Red Bull GmbH’nin genel müdürü Mintzlaff, Verstappen’ın kalıp kalmayacağı konusunda Bild’e konuştu ve “Hepimiz mevcut durumdan memnun değiliz. Kimse bunu süslemek istemiyor.” dedi.
Verstappen’ı kaybetmekten korkup korkmadığı sorusuna Mintzlaff, “Hayır. Onun, Red Bull ile bugüne kadar yürüdüğü uzun yolu devam ettireceğine ikna oldum. Max, 2026’da da bizimle yarışacak. Bir yandan, 2028 sonuna kadar sözleşmesi var, bu bir neden. Diğer yandan, yakın zamanda kendisini açıkça konumlandırdı,” yanıtını verdi.
Verstappen, Mercedes ve Aston Martin ile bağlantılı spekülasyonları kamuoyu önünde reddetmişti. Mintzlaff, “Aynen öyle. Max bir keresinde bana kariyerine Red Bull’da başladığını ve orada bitirmek istediğini söylemişti. Bildiğim kadarıyla bu konuda hiçbir şey değişmedi. Biz Max’ten, dünyanın en iyi pilotundan çok faydalandık. Ama gerçek şu ki, o da Red Bull’a çok şey borçlu,” dedi.
Mintzlaff, takımın şu anda zor bir dönemden geçtiğini kabul etti, ancak Verstappen’ın Red Bull’un potansiyelinden şüphe ettiğini düşünmediğini belirtti: “Dünyanın en iyi arabasını inşa etme tutumunu sürdürdüğümüz sürece, o bizimle birlikte çalışmaya devam edecek. Başarılı olmanın tek yolu bu. Ve olacağız. Uzun vadeli bir ortaklık, zor zamanlarda da birlikte durmayı içerir.”
trf1.net