Sadece 9 kardeşi bulunan bu otomobil şu anda McLaren'a ait.
McLaren, 1992 ve 1999 yılları arasında 106 adet F1 üretti. GTR Longtail ise modelin jübilesini temsil etti. 24 Saat Le Mans dayanıklılık yarışının galibi olan 1995 GTR'ın bir evrimi olan Longtail versiyonunda aracın gövdesine downforce (yere basma kuvveti) üretimini arttırmak için birkaç büyük değişiklik yapıldı ve sonuç olarak yarış aracının hâlihazırda akıllara durgunluk veren performansı daha da iyileşti.
İngiliz marka içinde "F1 GT" (aynı isim yarış aracının yol versiyonlarından üç tanesinde de kullanılmıştı) olarak bilinen uzun kuyruklu makinede tamamen ayarlanabilir süspansiyon ve daha hızlı vites geçişlerine imkân veren 6 ileri sıralı şanzıman yer alıyordu. Aracın selefi ile arasındaki en büyük değişim büyük ihtimalle 135 kg'lık ağırlık farkı idi. BMW yapımı 6.0 litrelik V12 motorundan 600 bg (448 kW) güç ve 651 Nm tork üreten bu araç sadece 915 kg ağırlığındaydı.
Gelişim şasisi olan 19R kodlu ilk 1997 F1 GTR Longtail'in üretimine; yukarıda bahsettiğimiz üç yol otomobiliyle birlikte 18 Kasım 1996'da tamamlandı. Yarış aracı 2014 Goodwood Hız Festivali'ne katıldı ve yol otomobiline dönüştürüldü.
McLaren, 19R'nin montajının ardından toplamda 9 müşteri aracı yaptı. Aşağıda gördüğünüz fotoğraf galerisinde 20R kodlu şasinin Gulf-Davidoff GTC Motorsport'a verilen örneği yer alıyor. 1997 sezonunda Le Mans'ı ikinci sırada tamamlayan araç şu anda McLaren'a ait.
İkonik F1 modeline bir manevi halef geldiğini hatırlatalım - Woking merkezli marka, 2019 yılında üç koltuklu düzene sahip bir "Hyper-GT" çıkarmayı planladığını açıklamıştı. McLaren, iki model arasındaki bağı arttırmak adına, yeni modelden 106 adet üretecek ve tüm araçlar V şeklinde açılan kapılara sahip olacak. Tahmin edebileceğiniz üzere, markanın "en zarif işçilik ile üretilmiş en lüks McLaren" olarak tanımladığı aracın üretim modellerinin tamamı şimdiden satılmış durumda.