2025 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde zafere ulaşan Lando Norris, Max Verstappen tarafından baskı altına alındığı son turlar hakkında konuştu.
Sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sine pole pozisyonundan başlayan Lando Norris, iyi bir start alarak yerini korudu ve yarışın büyük bir bölümünü lider götürdü.
Ancak yarışın sonuna yaklaşırken yağmurun şiddetini arttırmasıyla McLaren pilotlarının her ikisi de kontrollerini kaybettiler ve liderliği üçüncü sıradaki Max Verstappen devraldı.
Ardından erken davranarak pite gelen Norris, geçiş lastiklerini taktı ve Verstappen'e karşı avantaj elde ederek pist üstü pozisyonunu yeniden ele geçirdi.
Son birkaç turda dört kez dünya şampiyonu Norris'e baskı kursa da Norris yerini korumayı başardı ve zafere ulaştı.
Yarışın ardından konuşan McLaren pilotu, şunları söyledi: "Zorlu bir yarıştı! Özellikle de arkamda Max varken…"
"Pist dışına çıktık, çakıllara girdik, biraz hasar aldık… Gerçekten karmaşık koşullar vardı ama bu tür yarışlar eğlenceli, keyifli ve tahmin edilmesi zor oluyor. Bu kez her şeyi doğru yaptık ve zirvede bitirdik."
"Son iki turda gerçekten çok zorladım. Biraz stresliydi, yalan söylemeyeceğim. Ama yılı böyle harika bir şekilde başlatmak inanılmaz bir his."
"Geçen yıl birçok kez yanlış yaptık, ama bu hatalarımızdan ders aldık. Silverstone ve Kanada'da benzer yarışlarda kazanma şansımızı kaybetmiştik."
"Büyük hatalar yapmamak ya da bana pahalıya mal olacak bir hata yapmamak beni mutlu etti. Bunun için kendimi biraz övebilirim. Ayrıca McLaren'a da büyük bir teşekkür borçluyum çünkü bana inanılmaz bir araç verdiler."
Norris, yarışın son turlarında Verstappen'in DRS mesafesinde kalmasının kendisini zorladığını ancak soğukkanlılığını koruduğunu söyledi: "O an sadece sürmeye odaklandım!"
"Max gerçekten hızlıydı. İyi tempom olduğunu biliyordum ama 6. virajda bir hata yaptım ve o da DRS mesafesine girdi. Bu da onun bir saniyenin altında kalmasını sağladı."
"Birkaç kez atak yapmaya çalıştı, ben de aynalara gereğinden fazla bakmak zorunda kaldım ama sakin kalıp odaklanmaya devam ettim. Mühendisim Will'i dinledim ve işi bitirdik."
"Hafta sonu başından itibaren mükemmeldi. Böyle bir hafta sonunu tamamlamak kolay değil, özellikle de Max ve Oscar gibi iki rekabetçi ve kazanmayı çok isteyen isim tarafından baskı altındayken."
"Stresliydi ama ne yapabileceğimi ve neler başarabileceğimi biliyorum. Yine de bu sadece ilk yarış, önümüzdeki hafta sonu bunu tekrar yapmamız gerekiyor."
"Uzun bir sezon bizi bekliyor. Sadece başımızı öne eğip çalışmaya devam etmeliyiz."
tr.motorsport.com