play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Suudi Arabistan GP 20 Nisan 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 55
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norris. "Red Bull, yavaş virajlarda bizden daha hızlı"
09-04-2025, 18:39
sadmin
Patron
KONU:
198,102
MESAJ:
555,104
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Piastri: “Henüz mükemme...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Mclaren bariz...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: “Yumuşak last...
Formula 1 Haberleri
Leclerc: “Yarın için do...
Formula 1 Haberleri
Norris: “Fark istediğim...

Yorum: #1
Norris. "Red Bull, yavaş virajlarda bizden daha hızlı"

[Resim: 59825.107a724b.f1tr.com]

Suzuka’da düzenlenen Japonya Grand Prix’sinde ikinci olan McLaren pilotu Lando Norris, yarış sonrası yaptığı açıklamalarda hafta sonunu değerlendirdi.

Lando Norris, pazar günü elde ettiği ikincilikle birlikte şampiyona liderliğini bir puan farkla korudu.

Yarışın ardından konuşan Norris, şunları söyledi: “Üzgünüm. Tüm yarış boyunca Max’i net şekilde gördüm ama ona yaklaşamadım. Önünde kimse yoktu, boş pistte sürdü ve hata yapmadı – bu da galibiyet için yeterliydi.”

“Max iyi bir yarış çıkardı. Bizde de türbülanslı havada farkı kapatacak hız yoktu. DRS mesafesine yaklaşıp saldırmak zaten ayrı bir konu, çünkü burada geçiş yapmak çok zor.”

“Belki farklı bir strateji seçmeliydik, emin değilim. Bazı şeyleri daha sonra tartışacağız ama genel olarak iyi bir hafta sonu geçirdik. Kendim ve takımım için çok puan kazandım. Elbette daha fazlasını isterdim, ama birincilik mümkün değilse ikincilikle yetinmelisin.”

Takım arkadaşı Oscar Piastri’nin neden pit stopa daha erken girdiği sorusuna şu yanıtı verdi: “Ne beklememiz gerektiğini kabaca biliyorduk ve bazı şeyleri önceden konuşmuştuk. Yarıştan sonra ne yapılması gerektiğini söylemek kolay. Pit stopu ilk yapan ben olabilirdim, ya da tam tersi daha uzun bir ilk bölüm geçirebilirdim, ama bu da riski artırırdı. Eğer üç tur erken pite girsem ve o sırada güvenlik aracı piste çıksa, çok kötü görünürdük.”

“Tüm yarışları kazanamazsınız. Üstelik üzerinde çalışmamız gereken konular var. Yüksek hızda çok güçlüydük, ki bence en hızlı araca sahibiz. Fakat yavaş virajlarda Red Bull’a karşı zayıf kaldık. Bu yüzden cumartesi günü ilk sırayı kaçırdık, pazar günü de yarışı kaybettik.”

[Resim: 59826.779da0dd.f1tr.com]

Önümüzdeki hafta düzenlenecek Bahreyn Grand Prix’siyle ilgili beklentileri sorulduğunda ise Norris şu ifadeleri kullandı: “Tahmin etmek zor. Muhtemelen Max yine tehdit oluşturacak. Zayıf noktamız açıkça ortaya çıktı – yavaş virajlarda gerideyiz. Suzuka nispeten yavaş bir pist, bu yüzden geride kaldık.”

“Cumartesi günü Oscar ile birlikte araçtan çok şey aldık, neredeyse tüm potansiyelini kullandık ama büyük bir avantaj elde edemedik. Red Bull farkı kapatmayı başardı ve Max işini çok iyi yaptı.”

“Aslında onlar daha önce de güçlüydü. Avustralya’da zafer için savaştı, Çin’de çok uzakta değildi. Japonya’da daha da iyiydi. Bu yüzden her hafta sonunda bizi zorlayacağını düşünüyorum.”

Şampiyonluk mücadelesinin şu anda sadece ilk üç sürücü arasında mı döndüğü sorulduğunda ise Norris şöyle konuştu: “Öyle görünüyor. Geriden gelenlerden daha büyük rekabet beklediğimiz zamanlar da olacak ama şu an için bu üçlü önde. Charles Leclerc çok fazla geride değildi, ikinci bölümde sert lastiklerle benimle aynı tempoda gitti.”

“Diğer takımların araçları da hızlı fakat ilk üçlü daha istikrarlı. Hem sıralama turlarında hem de yarışlarda daha iyi oldukları için avantaj elde ediyorlar. Bence George Russell pole pozisyonundan başlasaydı, bu yarışı kazanırdı. Avantaj, sıralama turlarında öne çıkanlarda oluyor ve cumartesi günü McLaren ile Red Bull diğerlerinden daha rekabetçiydi.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
09/04/2025, 18:39

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Norris: “Fark istediğimiz kadar fazla değil” sadmin 0 39 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Vasseur: “Araçta potansiyel var, sadece daha iyi iş çıkarmalıyız” sadmin 0 37 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Norris: "Vettel her zaman bana destek oluyor" sadmin 0 17 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1