Lando Norris, McLaren MCL39 ile Avustralya Grand Prix’sinde pole pozisyonunu kazandı. Ancak Norris, aracın hızına rağmen “evcilleştirilmesi zor bir canavar” olduğunu söyledi.
Norris ve takım arkadaşı Oscar Piastri, Q3’teki son turlarında hatalarla dolu ilk turların ardından baskı altında kaldı. Yine de McLaren ikilisi, Albert Park’ta 3.5 ondalık farkla ilk çizgiyi kapatarak etkileyici bir performans sergiledi.
Norris, McLaren’ın beklentisinin dominant bir sıralama seansı geçirmek olduğunu ancak MCL39’un bunu zorlaştırdığını belirtti:
“Kendimize güveniyorduk çünkü amacımız böyle bir sonuç almak ve dominasyon sağlamaktı. Ancak bu kadar fark yaratabileceğimizi açıkçası beklemiyorduk. Turumuzu attığımızda fark vardı ama bunu bir araya getirmek zordu.”
“Aracımızla sıralama turlarını düzgün bir şekilde tamamlamak ve her şeyi birleştirmek gerçekten zor oldu. Bugünkü hızımız beklenmedik değil, ama iki ondalık farkla önde olacağız diye düşünerek gelmedik.”
Araç daha hızlı ama daha az kontrol edilebilir
Norris, MCL39’un daha hızlı hale geldiğini ancak bununla birlikte sürüşünün zorlaştığını kabul etti:
“Bu noktaya geldiğinizde her şeyi geliştirmeye çalışıyorsunuz. Daha fazla yere basma gücü mü istersiniz, yoksa aracı daha sürülebilir mi yapmak istersiniz? Bunu dengelemek zor.”
“Aracı iyi bir şekilde geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Daha hızlı, ama belki de biraz daha zor kontrol ediliyor. Bu durumda iş bize düşüyor. Benim görevim o sınırın altında kalmak ve doğru noktaları bulmak. Mükemmel bir araba her zaman mümkün değil. İyi pilotlar, ellerindeki zor arabaları yönetebilenlerdir. Elbette herkes hızlı bir araba ister, ama sınırları zorlamanın bedeli bu.”
Piastri: “Hızlı ama gafil avlıyor”
Oscar Piastri de Norris’in görüşlerine katıldı. Kendi evinde, Melbourne’de pole pozisyonunu çok az farkla kaçıran Piastri, MCL39’un hızına rağmen zaman zaman “gafil avladığını” söyledi:
“Hızlıydı, ama bazen yakalıyor. Bu hafta sonu bazı anlar zor geçti ama üstesinden gelinemeyecek bir şey olmadı. Herkes için pistte işler zor görünüyordu. Lastiklerin yük hassasiyeti de işin içine girince bu kadar kolay olmuyor. Ama aracın altında yatan hız kesinlikle orada, bunu da bugün gördük.”
trf1.net