COTA bu hafta sonu koşulacak olan Amerika GP'si için pembelere büründü. Sean Bratches'a göre F1'in meme kanserine dair farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmaları, farkındalık kampanyalarının sonu olmayacak.
2017 Amerika GP'sinin koşulacağı Circuit of the Americas, meme kanserine olan farkındalığı artırmak için bu hafta sonu pembelere büründü.
Formula 1 pazarlama direktörü Sean Bratches'a göre bu Formula 1'in sosyal programlarının sadece başlangıcı.
"Sezonun başlamasına beş hafta kala buraya ilk geldiğimde Formula 1'i inceledim. Gördüğüm ilk eksiklerden biri bir sosyal programdı. Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için biz de elimizi taşın altına koymalıyız."
"Biz ayrıcalıklı bir sporuz. Burada olduğumuz ve yaptığımız işi yaptığımız için çok şanslıyız."
"Bu fikir ise, insanlara bir şeyleri geri vermemiz gerektiğini düşünmeye başlamamın ardından ortaya çıktı."
"Dört kıtaya yayılan, birçok insanla konuştuğumuz bir marka çalışması yaptık."
"Bulgulara göre insanlar Formula 1'in sadece kendisini satmaya çalıştığını düşünüyorlar. Geri bir şey vermediğimize inanıyorlar. Bu algıyı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum."
Bu konudaki ilk çalışma ise metastatik dördüncü evre meme kanserine dikkat çekmek ve bağış toplamak için kurulmuş olan Susan G. Komen organizasyonu ile birlikte yapılıyor. Formula 1 ve COTA ise sporun özel statüsünü kullanarak konuya dikkat çekmek istiyor.
Bratches konuyla ilgili, "Sahip olduğumuz küresel destek bakımından bence özel bir yerdeyiz. Bu hastalık ayrımcılığa sebep olmuyor, dünyanın her bölgesinde eşit oranlarda var."
"Sahip olduğumuz destek düşünüldüğünde farkındalığı arttırabilecek bir konumdayız. Yapabileceklerimiz ile ilgili umutluyuz."
"Susan G. Komen organizasyonu bize bunun şu ana kadar sahip oldukları en büyük kampanya olacağını söylediler."
"Çoğu kampanyaları spor aracılığı ile bir veya iki ülkeye erişmek üzerine kurulu. Formula 1 ise global bir marka, bu yüzden bu kampanya diğerlerinden farklı."
2016'da Susan G. Komen organizasyonu, 2026'ya kadar meme kanserinden kaynaklanan ölüm sayısını yarıya indirme hedeflerini açıklamıştı.
1989-2014 arasında meme kanserinden ölen insanların oranı yüzde 38 düştü. Buna karşın her yıl dünya genelinde 40,000 erkek ve kadın meme kanserinden ölüyor.
Metastatik hastalık yüzünden hayatını kaybeden insanların sayısı düşünüldüğünde, dördüncü evre metastatik kansere dair yapılması gereken araştırmaların önemi anlaşılabilir.
Susan G. Komen organizasyonu şu ana kadar meme kanseri araştırmaları için 956 milyon dolar toplamayı başardı. Organizasyon Amerikan Hükümeti'nin ardından araştırmalara en çok para aktaran organizasyon.
Organizasyon tedavi, eğitim, takip ve sosyal programlar için ise şu ana kadar 2.1 milyar dolar harcadı. Bu program dünya genelinde 60 ülkeyi kapsıyor.
Bratches'a göre Susan G. Komen ve Formula 1'in işbirliği, sporun aldğı ilk sosyal sorumluluk olacak.
"Kesinlikle daha büyük skalada topluma geri vereceğiz. Şu an bir sonraki adıma karar vermeye çalışıyoruz. Fakat Formula 1'in düzenli olarak her yıl bulunacağı bazı alanları göreceksiniz."
"Force India takım patronu Bob Fernley yanıma geldi ve İngiltere'de bir meme kanserine dair farkındalığı arttırma platformları olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl bu etkinliği Silverstone'da yapmamızı rica etti. Biz de bunu ve olası diğer kampanyaları düşünüyoruz."
"Böyle bir şey yaptığınızda, bunu düzgün bir şekilde, düşünerek ve doğru kaynaklarla yapmak istiyorsunuz. Biz de bu kampanyayı faydacı bir şekilde Austin'de yürütüyoruz."
"Bu tarz kampanyalarda kusursuz olmak zorundasınızdır, hataya yer yoktur. Bunu düzgün bir şekilde tamamlayıp elimizdekilere bakacağız. Sonrasında diğer planlarımızla ilgileneceğiz."
tr.motorsport.com