play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 929
DeÄŸerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NASCAR, Bubba Wallace'ın garajından çıkan ilmiği inceliyor
22-06-2020, 23:16
sadmin
Patron
KONU:
198,231
MESAJ:
555,251
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Wolff: “Motor tartışmal...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri, Avustral...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, Suudi A...
Formula 1 Haberleri
Charles Leclerc, 2025’i...
Formula 1 Haberleri
Christian Horner, Max V...

Yorum: #1
NASCAR, Bubba Wallace'ın garajından çıkan ilmiği inceliyor

[Resim: 28875.5aa3195b.f1tr.com]

NASCAR, Cup Series sürücüsü Bubba Wallace'ın 43 numaralı Richard Petty Motorsports takımının garajındaki ilmiğin kime ait olduğu hakkında soruşturma başlattı.

Pazar akşamında yayınlanan açıklamada NASCAR, Talladega Superspeedway'de 43 numaralı takımın garajında bir ilmik bulduğunun farkında olduğunu belirtmişti. Wallace, Cup Series'de yarışan tek tam zamanlı Afro-Amerikalı pilot.

Yağmur sebebiyle verilen uzun aradan sonra Pazar günkü yarış, Pazartesi saat 15.00'a kadar ertelendi.

NASCAR'ın açıklamasında şu sözlere yer verildi: "Çok sinirli ve kızgınız, bununla beraber bu çirkin hareketi ne kadar ciddiye aldığımızı daha sert bir şekilde belirtemeyiz. Anında denetlenmeye başlanacak olan bir soruşturma başlattık ve bu hareketten sorumlu olan insanı yakalayıp spordan uzaklaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

"Daha önce açık bir şekilde belirttiğimiz gibi, NASCAR'da ırkçılığa yer yok ve bu olay, sporun herkese açık olduğu ve herkesi kabul ettiği konusunu daha da güçlendiriyor."

COVID-19 kısıtlamaları sebebiyle Cup garajına erişimi olan insanlar sadece Cup serisi takımlarının üyeleri, NASCAR hakemleri ve güvenlik çalışanları.

Pazar akşamı yaptığı yazılı açıklamada Wallace şunları söyledi:

"Bugün yapılan ırkçı ve nefret dolu hareket beni büyük bir hüzün altında bıraktı ve bir toplum olarak ne kadar çok ilerlememiz gerektiğini, ırkçılığa karşı olan savaştaki ısrarımızı bir kez daha acı şekilde hatırlattı."

"Son birkaç haftada, diğer sürücüler ve garajdaki diğer takım çalışanları da dahil olmak üzere, NASCAR endüstrisinde bulunan pek çok insanın desteğini hissettim."


Konuyla ilgili bir diğer açıklama ise, Talladega Superspeedway'in bulunduğu Alabama eyaletinin valisi olan Kay Ivey'den geldi. Ivey, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Dün Talladega'da Bubba Wallace'ın başına gelenleri duyduğumda şok oldum ve dehşete düştüm. Irkçılık ve bu tür tehditler hiçbir şekilde tolere edilmeyecektir ve ben, bu hareketten sorumlu olan insanın bulunup cezalandırılması konusunda elimden gelen her şekilde yardımcı olacağım."

"Tüm ülke genelinde ırkçılık ile ilgili uzlaştırma konuşmaları devam ederken, bu tür olaylar bizim daha çok fazla yolumuz olduğunu gösteriyor. Bubba Wallace bizden biri; o, Mobile yerlilerinden biri ve tüm Alabamalıların adına Bubba Wallace'tan, ailesinden ve arkadaşlarından özür diliyorum ve bu olayın eyaletimizdeki etkisinden utanç duyuyorum."

NASCAR yönetimi, 10 Haziran'da yaptığı açıklamada, yapılan tüm organizasyonlarında Konfederasyon bayrağının bulunmasını yasakladığını belirtmişti.

Cumartesi ve Pazar günü, pikap kamyonları ve motosikletleri ile gelen bir grup protestocu, pistin dışındaki Speedway Bulvarı'nda Konfederasyon bayraklarını sallayarak sürüş yaptı. Trafiği yavaşlatmaları dışında protestocular barışçıldı ve herhangi bir grup karşılaşmasının yaşanmadığı görüntülendi.

Buna ek olarak, Pazar günkü yarış saatinden 2 saat öncesinde, küçük bir uçağın yüksek irtifada uçarak Konfederasyon bayrağı ve "NASCAR'ı durdurun" sloganının bulunduğu bir afiş taşıdığı göze çarptı.

tr.motorsport.com


22/06/2020, 23:16

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kyle Larson, Bristol’da durdurulamadı: NASCAR kariyerinde 31. zaferini aldı sadmin 0 113 15/04/2025, 0:56
Son Mesaj: sadmin
  2025 NASCAR Daytona 500: Williams Byron kazandı sadmin 0 447 17/02/2025, 14:14
Son Mesaj: sadmin
  Joey Logano, Phoenix'de üçüncü NASCAR Cup ÅŸampiyonluÄŸuna ulaÅŸtı! sadmin 0 549 11/11/2024, 12:48
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1