play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 295
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Özel Röportaj - Petrucci: "Toprak Razgatlıoğlu'nun çok özel bir stili var"
10-01-2022, 20:13
sadmin
Patron
KONU:
195,820
MESAJ:
552,460
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Indycar
IndyCar St. Petersburg:...
Formula 1 Haberleri
Toto Wolff’ten F1’de kü...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Aston Martin’i...
WEC/LeMans/IMSA
Cem Bölükbaşı, 2025 Le ...
Formula 1 Haberleri
Hulkenberg’den FIA’nın ...

Yorum: #1
Özel Röportaj - Petrucci: "Toprak Razgatlıoğlu'nun çok özel bir stili var"

[Resim: 46016.450555e2.f1tr.com]

Eski MotoGP sürücüsü ve Red Bull sporcusu Danilo Petrucci, temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu hakkında övgü dolu sözler söyledi. Motorsport.com Türkiye'nin sorularını yanıtlayan Petrucci, geleceğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Red Bull sporcusu Danilo Petrucci, Superstock'ta geçirdiği birkaç yılın ardından 2012 yılında MotoGP'ye geçti. O günden bu yana burada yarışmayı sürdüren Petrucci, toplamda iki galibiyet aldı ve 2022 yılında yeni bir maceraya atıldı.

Bu yıl Tech3 KTM ile kariyerinde ilk kez Dakar'da mücadele eden Petrucci, hem MotoGP'de yarış kazanan hem de Dakar'da etap zaferi elde eden ilk sürücü oldu.

Biz de Petrucci ile bir röportaj yaparak kendisine yıldız sporcumuz ve 2021 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu hakkında ne düşündüğünü sorduk

Petrucci, şöyle dedi: "Ağustos ayında MotoGP yarışını seyretmeye geldiğinde Toprak ile karşılaşma ve elini sıkma şansım oldu."

"Superbike’ta çok iyi olduğunu ve şampiyon olduğunu biliyorum. Kendine has bir stili var. Hem çok agresif hem de çok özel bir stil."

"Ayrıca Toprak çok önemli bir karakter, çok komik. Bence hem iyi bir yarışçı hem de iyi bir sporcu."

[Resim: 46017.adece306.f1tr.com]

Petrucci daha sonra Dakar'daki ilk deneyimi hakkında konuştu ve Suudi Arabistan'da düzenlenen etkinlikle alakalı olumlu izlenimler paylaştı.

İtalyan sürücü, "Benim için adrenalin dolu bir yarış. Bir taraftan da çok uzun süreden beri yarışmayı hedeflediğim bir organizasyondu. Doğruyu söylemek gerekirse bu hayalimin bu kadar hızlı gerçekleşeceğini düşünmüyordum."

"Şunu ifade etmeliyim ki etaplarda hızlı olmakla tüm Dakar’da hızlı olmak farklı şeyler. Çok fazla tecrübeye ihtiyacınız var. Burada olduğum için mutluyum. Çok iyi bir takımımım çok iyi bir motosikletim var ve bu deneyimin de sonuna kadar tadını çıkarıyorum. Zaten hangi tip olursa olsun motosikletle yarışmaya bayılıyorum." dedi.

Dakar'ın zorluğunu tarif etmek, ralliyi bitirmekten daha zor

[Resim: 46018.8de7a97b.f1tr.com]

Dakar Rallisi, tüm zamanların en zorlu mücadelelerinden birisi olarak görülüyor ve Petrucci de bunu ilk elden görme şansı yakaladı.

Bu konudaki düşüncesi sorulduğunda Petrucci, "Bence buradaki en zor şey tabii ki bitiş çizgisine varabilmek. Fakat bence bundan daha zor bir şey var: o da Dakar’ın zorluğunu tarif edebilmek. Herkes bu yarışın ne kadar zorlu olduğunu söyleyip duruyor ancak bu kadarını asla tahmin edemiyorsun."

"Bunu ancak Dakar’a katıldığında keşfedebiliyorsun. Dakar kesinlikle dünyanın en zor rallisi ve bir insanın da yapabileceği en zor şeylerden biri. Maalesef benim kelime dağarcığım buradaki zorluğu ifade etmeye yetmiyor. Bırakın tüm Dakar’ı, bir etapta bile finişe gelebilmek gerçekten hiç kolay değil." dedi.

Petrucci, etap zaferini kazandığında çocuklar gibi ağladığını söylemişti.

Yaşadığı bu duygusal anlar ve gördüğü büyük ilgi karşısında neler hissettiği sorusuna Petrucci, "MotoGP’deki son yarışım olan Valencia’da aslında bunu fark ettim diyebilirim. Tüm sürücüler yanıma geldiler, elimi sıktılar, bana sarıldılar. Benim her zaman rakiplerimle iyi ilişkilerim oldu, onlara hep çok saygı gösterdim."

[Resim: 46019.970a18d9.f1tr.com]

"Dakar’da etap kazanmama gelirsek, hem MotoGP’de hem de Dakar’da kazanabilen dünyada çok sayıda insan var. Açıkçası bu etap birinciliğimi kimse beklemiyordu. Beni destekleyen insanlara bu mutluluğu yaşattığım için hayata döndüm diyebilirim."

"MotoGP’deki son yarışımdan sonra bunu bir daha ne zaman yaşayacağımı bilmiyordum. Fakat bence zaten güzel şeyler hep beklemediğiniz anda gelir. Motor sporları dünyasından gelenler binlerce tebrik mesajından dolayı da çok ama çok mutluyum. Birçok insanın beni sevdiğini, benim de onları çok önemsediğimi bir kez daha anlamış oldum." cevabını verdi.

Sonrasında söz, Petrucci'nin geleceğine geldi.

Red Bull sporcusu, "İkinci etapta yaptığım bir hata nedeniyle büyük bir ceza aldım. Bu sebeple podyum için mücadele etme şansım kalmadı."

"Bundan sonraki hedefim Dakar‘a daha iyi hazırlanarak gelmek. Belki başka rallilere girerek hazırlanmam gerekecek."

"Böylece podyuma çıkmaya çalışacağım." dedi.

[Resim: 46020.4284c6c1.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
10/01/2022, 20:13

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları Dünya Superbike Şampiyonası’nda Toprak Razgatlıoğlu'na dev destek sadmin 0 45 Dün, 1:54
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları BMW takım patronu Toprak gibi düşünmüyor: "Avcıyken av konumuna düşmek sporun bir parçası" sadmin 0 63 26/02/2025, 18:41
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Ducati Superbike sürücüleri, Toprak Razgatlıoğlu’nun endişelerine katılmıyorlar sadmin 0 63 25/02/2025, 18:38
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1