play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1252
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Cem Bölükbaşı için Super Formula'da işler nasıl gidiyor?
17-08-2023, 22:57
sadmin
Patron
KONU:
198,338
MESAJ:
555,358
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Wolff, Antonelli'nin pe...
Formula 1 Haberleri
Alonso: "25 yıllık kari...
Formula 1 Haberleri
Marko: "Ceza almasak Ci...
Formula 1 Haberleri
Herbert: "Piastri, Vers...
Formula 1 Haberleri
Vasseur: "Büyük manşetl...

Yorum: #1
Cem Bölükbaşı için Super Formula'da işler nasıl gidiyor?

[Resim: 44168.62fa3f04.f1tr.com]

Super Formula'da yarışan temsilcimiz Cem Bölükbaşı hiç bilmediği bir ülkede ve hiç bilmediği pistlerde mücadele ediyor, ancak kendisi için işler kötü gitmiyor.

Geçen yıl Formula 2'de mücadele eden ancak macerası erkenden sonlanan Cem, bu sezon rotasını Uzak Doğu'ya çevirdi ve TGM Racing ile Super Formula'ya giriş yaptı.

Kendisinin bu kararı almasındaki en büyük faktörlerden biri, geçmişte Super Formula tecrübesi bulunan akıl hocası Richard Bradley.

Cem'in şu ana kadar iyi bir performans gösterdiği söylenebilir; temsilcimiz, Fuji'deki ilk yarışta gelen sekizincilik ve sonraki hafta sonu Suzuka'da gelen dokuzunculuklarla hanesine beş puan yazdırmayı başardı bile.

Öğrencisinin performansından etkilendiğini söyleyen Bradley, "Araçlar o kadar karmaşık ve onlara yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki ve pistte o kadar az zaman geçiriyorsunuz ki, neredeyse bir sürücü-mühendis olmanız gerekiyor."

"Ne istediğinizi anlamanız ve hemen uygulamaya geçmeniz gerekiyor. Pistleri bilmeyen bir çaylak için dil engelini de hesaba katınca işlerin ne kadar zorlaştığına inanamazsınız."

"Cem'in en çok zorlandığı şey sıralama turları, ancak seri tek turda IndyCar kadar zor. Lastik ısıtma prosedürü epey sıkıntılı, ayrıca karşınızda bu altı pistte büyümüş Japon sürücüler var."

"Bana göre Cem olağanüstü bir iş çıkarıyor, kendisi 2011'den beri burada yarışan Yuji Kunimoto gibi isimlerden hızlı. İnanılmaz hızlı ilerleme kaydediyor."

"Sadece en arkalardan başlamayı bırakması gerek, o da gerçekleşecek!" dedi.

[Resim: 44170.20c36570.f1tr.com]

Bradley ile Cem'in geçmişi 2021 sezonuna, yani temsilcimizin Formula Regional Asia'da yarıştığı zamanlara dayanıyor, ikili o zamandan beri birlikte çalışmakta.

Sürücüsünün tüm tecrübesizliğine rağmen iyi bir iş çıkarttığını vurgulayan Bradley, "Cem tek koltuklu serilerdeki ilk sıralama seansını altıncı sırada tamamlamıştı, ilk sıradaki Guanyu Zhou'dan sadece 0.4 saniye yavaştı."

"Eğer kendisi de bu isimlerle aynı geçmişe sahip olsaydı, onlarla aynı seviyeye gelebilecek yetenekte olduğunu gösterebilirdi, buna hiç şüphe yok."

"Ama o bunları düşünmüyor, sahip olduklarından en iyi şekilde yararlanıyor."

"Bir diğer mesele de F2 olayı başladığından beri kendi ülkesinde epey ünlü olması. Bunun onu etkileyeceğini düşünüyorsunuz ama o karşılaşabileceğiniz en alçakgönüllü çocuk." dedi.

[Resim: 44171.3ba64705.f1tr.com]

Son olarak Cem'in Toshiki Oyu gibi tecrübeli bir sürücüyle takım arkadaşı olduğunu belirten Bradley, temsilcimizin Oyu ile iyi bir ilişki kurduğunu da ekliyor.

Bradley, "Verilere ve araç üstü görüntülere baktığımda, Oyu'nun tanıdığım en iyi tek turculardan biri olduğunu görüyorum."

"Kendisi bana Nick Tandy'yi hatırlatıyor. Tandy ile 2015'te WEC'te takım arkadaşıydık ve kendisi tek turda bambaşka bir sürücüydü, her seferinde 'bunu nasıl yaptı' dedirtiyordu."

"Oyu da hemen hemen aynı ama yarış temposunda o kadar etkileyici değil."

"Öte yandan Cem'in tek turda gelişmesi gerekiyor ama yarış temposu konusunda Oyu ondan bir şeyler öğreniyor. Tek turda iyi bir Cem, düzenli olarak puan alacaktır."

"Cem için öne çıkan şey, simülasyon yarışı geçmişi nedeniyle yarış tekniğinin inanılmaz olması. Beklemeyeceğiniz şeyler yapıyor."

"Geçen yıl Monako'da startta altı sıra kazandı, ki herhangi bir kaza veya olay yaşanmamıştı. Takım kaynaklı saçmalıklar yaşanmaya başlamadan önce Pirelli lastiklerine de alışmaya başlamıştı."

"İtibarı bu yüzden haksız yere zedelendi ancak yavaş yavaş toparlanıyor."

"Gelecek sezon her yarışta podyumda olacağını sanmıyorum, ama ev ödevini yaparak sağlam bir kış geçirirse her yarışta ilk altı mümkün. Aksi hayal kırıklığına uğratır." dedi.

[Resim: 44172.cd8f390e.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/08/2023, 22:57

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu için Honda SBK iddialarını önemsemedi sadmin 0 83 20/04/2025, 21:05
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Kenan Sofuoğlu: "Toprak'ın BMW'de kalması için MotoGP seçeneklerinin sona ermesi lazım" sadmin 0 62 15/04/2025, 23:58
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Formula 1 ve Motorsporları Dünyasında Bu Hafta Sonu Hangi Yarışlar Var? 11 – 13 Nisan Yarış Programı sadmin 0 69 13/04/2025, 17:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1