play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 44
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 36
#63 George Russell
Sıra 3| Puanı 35
#81 Oscar Piastri
Sıra 4| Puanı 34
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 5| Puanı 22
#23 Alexander Albon
Sıra 6| Puanı 16
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 10
#18 Lance Stroll
Sıra 8| Puanı 10
#44 Lewis Hamilton
Sıra 9| Puanı 9
#16 Charles Leclerc
Sıra 10| Puanı 8
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 6
#87 Oliver Bearman
Sıra 12| Puanı 4
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 13| Puanı 3
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 15| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 16| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 17| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 18| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:78, Galibiyet:2
Mercedes | Sıra: 2
Puan:57, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:36, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 4
Puan:17, Galibiyet:0
Ferrari | Sıra: 5
Puan:17, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:14, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:6, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 9
Puan:3, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:0, Galibiyet:0
Formula1 Japonya GP 6 Nisan 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 63
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Bahattin Sofuoğlu güç depoluyor
17-03-2025, 00:41
sadmin
Patron
KONU:
197,049
MESAJ:
553,850
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Marc Marquez: “Lewis Ha...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: “Lawson, da...
Formula 1 Haberleri
Norris, Russell’ın zihi...
Formula 1 Haberleri
Horner’dan F1 dünyasına...
MotoGP
VR46 MotoGP iddiaları k...

Yorum: #1
Bahattin Sofuoğlu güç depoluyor

[Resim: 58402.6917664a.f1tr.com]

Yamaha Motoxracing takımıyla ilk kez mücadele ettiği Dünya Superbike Şampiyonası'nın Avustralya'da gerçekleştirilen ilk yarışını puanla tamamlayan Bahattin Sofuoğlu, Portekiz'de düzenlenecek 2. ayak yarışına hazırlanıyor.

Sofuoğlu, organizasyonun şubat ayında Avustralya'da düzenlenen ilk yarışında damalı bayrağı 15. sırada geçerek ilk puanını aldı.

Şampiyonanın superpole yarışında 17'inci, ikinci yarışta 16. sırayı alan Sofuoğlu, Portekiz'de 29-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek 2. ayak yarışında ön sıralarda yer alma hedefiyle çalışmalarını Akyazı ilçesindeki pistte Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu yönetiminde sürdürüyor.

"Fazla risk almadan elimden geleni yapacağım"

Bahattin Sofuoğlu, sürecin, kendisi için öğrenme yılı olacağını söyledi.

Kış testlerinde kaza geçirdiğini belirten Sofuoğlu, "Sakatlık dönemi geçirdik. Arada kısa süre vardı. O sürede rehabilitasyon gördüm. Orada hazırlandım. Sonrasında yarışa gittik. Hedefimiz puan almaktı. Daha iyisini yapabileceğime inanıyordum ama bu sakatlıklar nedeniyle kendimi biraz frenledim çünkü yeni bir kaza, çok daha kötü şeyler doğurabilirdi. Zaten elimden geleni yapabileceğim şey de puan almaya yetti. Bu şekilde ilk yarışımızdan döndük." diye konuştu.

Sofuoğlu, antrenmanlarını hız kesmeden sürdürdüklerini anlatarak, Portekiz'de düzenlenecek yarışta fazla risk almadan elinden geleni yapacağını kaydetti.

Şampiyonanın Portekiz etabına kadar iyileşebileceğini düşündüğünü dile getiren Sofuoğlu, "Son 3-4 gündür vücudum tamamen kendine geldi gibi, yani eskisi gibi kullanabiliyorum gibi hissediyorum. Portekiz yarışına kadar daha iyi toparlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sofuoğlu, Portekiz etabında ön sıralarda yer bulmayı hedeflediğini aktararak, "İlk yarışta puanımızı aldık. Hedefim Portekiz'de ikinci yarış için biraz daha ön sıralar olacaktır. Uzun atlama yapıp sonra gelip düşmek istemiyorum. Daha önceden öyle bir şey yaşadım kariyerimde. O yüzden adım adım gitmeyi planlıyorum." ifadelerini kullandı.

"İnşallah bu yıl podyum olur"

Bu klasmana ilk defa çıktığını anlatan Sofuoğlu, "İnşallah bu yıl podyum olur. Olursa çok güzel olur ama dediğim gibi adım adım gitmeyi düşünüyorum. Sezon sonu olursa süper olur. Sonrasında ileriki sezon orada daha güçlü başlarsak böyle güzel devam eder." dedi.

Bahattin Sofuoğlu, daha hızlı ve ağır olduğunu belirttiği yeni motosikletine alışma sürecinin iyi gittiğini ifade etti.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun kendisine destek verdiğini kaydeden Sofuoğlu, "Yarışmaya başladığımdan beri beraber antrenman yapıyoruz. Superbike'da yarışta da müsait olduğu zamanlarda garajıma geliyor. Bana aktarabileceği şeyleri aktarıyor. Desteğini görüyorum. İnşallah en kısa zamanda Superbike'da yeterli tecrübeyi kazanırım. Onunla beraber pistte denk gelmek, beraber sürmek, inşallah en kısa zamanda nasip olur." diye konuştu.

trtspor.com.tr



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/03/2025, 0:41

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları Milli motosikletçi Bahattin Soufuoğlu Portekiz'de hedefini açıkladı sadmin 0 70 19/03/2025, 0:51
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları İlk puanını alan Bahattin Sofuoğlu: "Önümüzdeki yarışlarda daha da iyi olacağız" sadmin 0 80 04/03/2025, 15:46
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları 2025 WSBK Phillip Island 2. yarış: Bulega kazandı, Toprak yarıştan çekildi, Bahattin 16. sırada sadmin 0 66 24/02/2025, 16:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1