MotoGP’de sezona mükemmel bir başlangıç yapan Marc Marquez, Arjantin Grand Prix’sinde mutlak favori olarak gösterilse de beklentileri düşürme çağrısı yaptı.
Sekiz kez dünya şampiyonu olan Marc Marquez, 2025 sezonuna fabrika Ducati takımıyla adeta fırtına gibi başladı. Tayland Grand Prix’sinde pole pozisyonunu alarak hem sprint hem de ana yarışı kazanan Marquez, MotoGP sıralamasının zirvesine yerleşti.
Bu performans, 2019’dan bu yana ilk kez onu liderlik koltuğuna taşıdı. Arjantin’de de benzer bir üstünlük kuracağına dair beklentiler yükselirken Marquez, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
“İnsanlar Konuşuyor, Ama Ayaklarımız Yere Basıyor”
Arjantin’de en son 2019’da yarışan Marquez, o yıl yarışı neredeyse 10 saniye farkla domine etmişti. Ancak bu kez daha temkinli konuştu:
“Tayland’da sezona en iyi şekilde başladık, çifte zafer çok önemliydi. Evdeyken insanlar çok konuştu ama biz ayaklarımızı yere basıyoruz ve aynı çalışma tarzını sürdürüyoruz.”
Marquez, Termas de Rio Hondo pistinde daha önce iyi performans sergilediğini kabul etse de bazı hatalar yaptığını da ekledi:
“Burada genellikle iyi sürdüm ama bazı hatalar da yaptım. Bakalım Cuma günkü antrenmanlara iyi bir başlangıç yapabilir miyiz. Eğer ilk antrenmanda iyi başlarsak hafta sonu daha kolay geçer.”
“Ducati Motosikleti Her Koşulda Harika Çalışıyor”
Marquez, Ducati ile olan uyumundan da memnun olduğunu belirtti:
“Ducati’nin dengesi harika. Her koşulda çalışıyor; hem kaygan zeminlerde hem de yüksek tutuşta iyi performans gösteriyor. Özellikle benim sürüş tarzımda, düşük tutuş olan pistlerde daha rahat hissediyorum.”
Şampiyonluk Yolunda Güçlü Başlangıç
Marc Marquez, kardeşi Alex Marquez’in 8 puan önünde şampiyona lideri olarak Arjantin GP’sine giriyor. Sezonun bir sonraki yarışı olan COTA (Amerika GP) da Marquez’in güçlü olduğu pistlerden biri olarak görülüyor.
Şampiyonluk liderliğine geri dönmenin nasıl hissettirdiği sorulduğunda ise Marquez şunları söyledi:
“İyi hissediyorum. Rahatım, takımla iletişim çok iyi, bu da çok önemli. Ama önümde daha 21 yarış var, çalışmaya devam etmeliyiz.”
trf1.net