Marc Marquez, Tayland Grand Prix'sinde duygusal bir zafer elde etti.
Marc Marquez, Tayland Grand Prix’sinde kazanarak 2025 MotoGP sezonuna mükemmel bir başlangıç yaptı. Ducati ile çıktığı ilk yarışında etkileyici bir galibiyet elde eden Marquez, küçük kardeşi Alex’in önünde bitirdi ve aile için unutulmaz bir 1-2 sonucu oldu.
Bu zafer, özellikle babaları Julià Marquez için büyük bir anlam taşıdı. Marquez kardeşlerin başarısı karşısında Sky Sports’a duygusal bir açıklama yapan baba Marquez, duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Kalbim zaten cumartesi günü sevinçle dolup taşmıştı ve pazar günü bir kez daha aynısı oldu. Bu tarif edilemez bir duygu ve gerçekten çok mutluyum."
Marc Marquez, yarıştan bir gün önce pole pozisyonunu kazanmasının yanı sıra sprint yarışında da üstün bir performans sergileyerek yarış boyunca liderliği korudu. Alex Marquez ise zaman zaman geriye düşmesine rağmen toparlanarak yükselmeyi başardı. Francesco Bagnaia, bir süreliğine ikinci sırada yer alsa da temposunu koruyamayarak geri düştü.
Alex Marquez, abisiyle arasındaki farkı giderek kapatmaya çalıştı ve bir noktada farkı bir saniyenin altına kadar indirmeyi başardı. Ancak tam anlamıyla bir atak yapmak için fırsat bulamadı.
Grand prix yarışında da benzer bir senaryo yaşandı. İlk virajda Alex Marquez ile Bagnaia arasında temas yaşandı ve Alex üçüncü sıraya düşerek Ai Ogura’nın arkasına düştü. Ancak kısa sürede hem Ogura’yı hem de Bagnaia’yı geçerek tekrar abisinin arkasındaki ikinci sıraya yerleşti.
Bagnaia, bu mücadeleye dair düşüncelerini şu şekilde aktardı:
“Onları durdurmaya bile yaklaşamadım. Denedim ama sanki bir sinema filmi izliyormuş gibiydim. Arkalarındaydım, onları yakalamaya çalışıyordum.”
“Elimden gelenin en iyisini yaptım ama Alex’e fazla yaklaşamadım, bir hamle yapamadım.”
“Marc tüm yarış boyunca bizimle adeta oynadı. Lastik basıncıyla ilgili bir sorun yaşadı ama ne zaman gitmeye karar verdiyse üç tur içinde farkı 2.3 saniyeye çıkardı.”
“O gerçekten çok daha hızlıydı ve benim kendimi geliştirmem, onun neyi daha iyi yaptığını öğrenmem ve bu farkı kapatmam gerekiyor. Önümüzdeki iki yarış hafta sonu da onlar için çok iyi olacak ama ben daha yakın olmalıyım.”
Yarışın ortasında, Marc Marquez mekanik bir sorun yaşıyor gibi görünerek hızını düşürdü ve Alex Marquez kısa bir süreliğine liderliği ele geçirdi. Ancak Marc hızını yeniden artırarak 23. turda liderliği geri aldı ve yarışı 1.732 saniyelik bir farkla kazandı.
Babaları Julià Marquez, bu yarış stratejisini anlamlandıramadığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:
"Marc’ın neden yarışın büyük bir bölümünde Alex’in arkasında kalmaya karar verdiğini bilmiyorum. Ancak bir baba olarak bu benim için inanılmaz bir mutluluk kaynağı."
Honda ile yollarını karşılıklı anlaşarak ayıran Marc Marquez, bu sezon Ducati ile dönüş yaparak kendini yeniden kanıtladı.
Baba Marquez, oğlunun bu değişiklik sayesinde yeniden şampiyonluk için mücadele edeceğine inanıyor.
tr.motorsport.com