Alex Marquez, 2025 MotoGP sezonuna çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, şampiyonluk mücadelesine dahil olmasının 'mümkün olmadığını' söyledi.
Gresini Racing sürücüsü, kış testlerindeki temposunu sezonun açılış yarışı olan Tayland Grand Prix'si hafta sonuna da taşıdı.
Sıralama turlarında ön sıradan başlamayı başaran Alex Marquez, sprint yarışını ikinci sırada tamamladı.
Marc Marquez'in dominant zaferini engelleyemese de, fabrika Ducati'siyle yarışan Francesco Bagnaia'yı rahat bir şekilde geride bırakmayı başardı ve İtalyan sürücünün iki saniyeden fazla önünde finiş gördü.
Ancak Alex Marquez, bu performansına rağmen şampiyonluğun kendisi için ulaşılabilir bir hedef olmadığını düşünüyor.
"Dürüstçe konuşacağım, şampiyonluk mücadelesi vermem mümkün değil."
"Onlar uzun yıllardır ön sıralarda, şampiyonluk mücadelesi veriyorlar, sürekli genel klasmanda ilk üçte yer alıyorlar. Marc çok fazla yarış kazandı, her hafta sonu podyum için savaşma deneyimine sahip ama bende bu yok."
"Ama elbette hayal kurmak bedava. Hayat bana, hayal kurarak ve çalışarak bir şeyler başarabileceğimi öğretti. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve sezon sonunda nerede olacağımıza bakacağız.”
Altı kez MotoGP dünya şampiyonu olan Marc Marquez, sprint yarışında temposuna ayak uydurabilen tek sürücünün kardeşi Alex olduğunu söyledi.
28 yaşındaki Alex, Marc Marquez ve Bagnaia’nın pistte diğer Ducati sürücülerine kıyasla “farklı şeyler yapabildiğini” ve bu performanslarını taklit etmenin kendisi için zor olduğunu belirtti.
"Bence Marc'ın sakladığı birkaç ondalık daha var."
"Kağıt üzerinde yapabileceğimizin en iyisini yaptık, yani gerçekçi olmak gerekirse yapabileceğimiz en iyi şey ikinci bitirmekti ve bundan dolayı çok mutluyum."
"Marc'ın ve Pecco'nun verilerini de inceleyeceğim. Onlar farklı şeyler yapıyorlar, bunu antrenmanlarda görebiliyorsunuz."
"Ama yarışta onların arkasında olup çizgilerini görmeden bunu tam olarak anlamanız mümkün değil. Marc, dördüncü virajı çok hızlı dönüyor ve onu taklit etmek gerçekten çok zor. Ama üçüncü ve birinci viraj gibi noktalarda kendimi biraz daha geliştirebilirim.”
"Yarışa iyi bir başlangıç yapıp ilk turları iyi geçirmek çok önemli olacak."
tr.motorsport.com