George Russell ve Andrea Kimi Antonelli, Bahreyn Grand Prix'si sıralama turlarında Q2'de yeniden başlama zamanı resmen açıklanmadan pit yoluna çıkmaları gerekçesiyle hakemler tarafından çağrıldı.
Bahreyn sıralama turlarının Q2 bölümü, Esteban Ocon'un 3. virajda yaptığı kaza nedeniyle kısa bir süreliğine durduruldu.
FIA, olayın ardından yarış kontrol bülteni üzerinden seansın tahmini başlama saatini takımlarla paylaştı, ancak bu bilgi resmi bir zaman olarak belirtilmedi.
Mercedes ise buna rağmen iki pilotunu da pit yoluna çıkardı. Nico Hülkenberg telsizden bunun tehlikeli bir hareket olduğunu dile getirirken, yarış mühendisi Steven Petrik ona garajda kalmasını söyledi.
Hem Antonelli hem de Russell için seanstan sonra hakemler tarafından çağrıldı. Çağrı belgelerinde, "Uluslararası Spor Kodu Madde 12.2.1 i) ihlâli ve Yarış Direktörü Etkinlik Notu'na (madde 19, belge 23) uymama – yeniden başlama zamanı onaylanmadan pit yolunun hızlı şeridine giriş" gerekçesi yer aldı.
Mercedes takım patronu Toto Wolff, Sky Sports'a yaptığı açıklamada bunun yeni bir kural olduğunu ve bu konuda daha önce alınmış bir karar örneği bulunmadığını söyledi: "Bu yeni bir kural ve hakemlerin ne diyeceğini göreceğiz. Umarım bunun cezasını pilotlarımız çekmez."
"Burada acele davranmak bizim hatamızdı ama ne olacağını bekleyip göreceğiz."
tr.motorsport.com