Helmut Marko, McLaren’ı bu yılın ilk yarışlarında başarı için en büyük favori olarak gördüğünü söyledi. Ancak her zaman olduğu gibi, bu değerlendirmeye bir dipnot ekledi.
Helmut Marko, Max Verstappen'i Red Bull'un “jokeri” olarak nitelendirdi ve takımın zor anlarda bile sonuç elde etmek için her zaman ona güvenebileceğini söyledi.
Marko, Red Bull'un bu yıl da McLaren ikilisi Lando Norris ve Oscar Piastri ile olan mücadelesinde Verstappen'e büyük ölçüde güveneceğini vurguluyor.
Marko, McLaren’da Norris ve Piastri’nin birbirlerinden puan almaya devam etmesini umuyor. Geçen yıl olduğu gibi, takım sezonun büyük bölümünde her iki pilotunu da eşit şartlarda tuttu ve ancak sonlara doğru Norris’i bir adım öne çıkardı.
İkili, McLaren’in uzun süredir beklediği takımlar şampiyonluğunu kazanmasına büyük katkı sağladı ancak Verstappen yeterli puanı toplayarak üst üste dördüncü kez pilotlar şampiyonu olmayı başardı.
Marko, sport.de'ye yaptığı açıklamada, “Piastri’yi çok güçlü görüyorum ve umarım birbirlerinden puan çalmaya devam ederler, böylece biz bundan faydalanabiliriz."
“Max açıkça bizim bir numaramız ve Piastri'nin gönüllü olarak kendini ikinci pilot ilan edeceğini sanmıyorum. Geçen yıl bazı pistlerde Lando'dan daha hızlı olmasa da onun kadar hızlıydı.” dedi.
Red Bull, üst üste üçüncü kez takımlar şampiyonu olmayı hedeflerken, Sergio Perez’in düşük performansı bu planları sekteye uğrattı. Meksikalı pilot, sezonun ilk altı yarışında iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, son 18 grand prix’de yalnızca 49 puan toplayarak büyük hayal kırıklığı yarattı.
Buna ek olarak, Red Bull uzun süre RB20’nin performansıyla ilgili sıkıntılar yaşadı. Ancak Verstappen, aracın limitlerini aşan performanslar sergileyerek takıma hayati puanlar kazandırdı.
Bu yıl RB21’in beklenen seviyede olmaması durumunda bile, Marko Verstappen’in yine fark yaratacağından emin.
Marko, “Araç mükemmel değilse bile, her zaman parlaklığını sergileyebilecek bir jokerimiz, Max'imiz var.” dedi.
tr.motorsport.com