play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1589
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lotus'un şasi problemi için montaj hatası denebilir mi?
03-03-2012, 20:05
sadmin
Patron
KONU:
205,896
MESAJ:
563,689
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2026 Motor Kuralları...
Formula 1 Haberleri
Monza sonrası yapılan t...
Formula 1 Haberleri
Lando Norris, FIA ödül ...
Formula 1 Haberleri
Villeneuve: "Hadjar, Re...
Formula 1 Haberleri
Patrese: "Hamilton ve L...

Yorum: #1
Lotus'un şasi problemi için montaj hatası denebilir mi?

[Resim: kimi-raikkonen-jerez-07-02-2012.jpg]

Pek çok teknik uzmana göre olduğu gibi, Autosport dergisinin teknik sorumlusu Gary Anderson'a göre Barselona uyguladığı yanal kuvvetler açısından araçlar için son derece zorlayıcı olabiliyor.
Lotus'un başına gelen de tam olarak buydu. Lotus'un 1 numarala şasi yerine getirdiği yeni şasi ile ilgili olarak Barselona'dan gelen ilk yorum takımın genç pilotu Romain Grosjean'in ''Garip bir his'' olarak yaptığı yorumdu.

Barselona pisti yanal kuvvetler açısından Jerez'e göre çok daha hırpalayıcı bundan dolayı sorun Jerez'de kendini göstermemiş olabilir. Yapılan açıklamaların satır aralarından sezdiğimiz kadarıyla sorun ön süspansiyonun ayarından ziyade tam olarak montaj şekli ve yeri kaynaklı olmuş gibi görünüyor. Süspansiyon kaynaklı olmuş olsaydı yenisi ile değiştirilebilir ya da bir kaç ayardan sonra araç hızlı bir şekilde piste dönebilirdi.

Lotus'un bu şekilde fabrikaya dönmesi sorunun o kadar da çabuk çözülemeyecek bir durumda olduğunun bir göstergesi. Sorunu bir kaç gün içinde çözüp testlerin en azından sonlarına yetişmeye çalışsalardı sorun hakkında bu kadar endişe etmeyecektik ancak belli ki takımın bu dar zaman içerisinde acilen birkaç yeni parça üretme zorunluluğu oluştu.

Anderson'a göre takım 1600-1700 km yol katettiği Jerez'deki araçta potansiyel bir sorun keşfetti ve bir an önce bunu düzeltmenin yollarını arıyordu. Lotus günün hızlıları arasında değildi ve sorun bu şekilde kendini göstermişti. Barselona çok zorlu bir mücadele. Start-Finish düzlüğündeki bombelerden ya da 3.Virajdaki olağanüstü merkezkaç kuvvetinden dolayı şase sorunu ortaya çıkmış olabilir. Lotus 1 Mart gününe kadar sorunları çözüp tekrar testlere dönmenin bir yolunu arayacaktır.

Takım sorunun şasi kaynaklı olduğunu belirtmediği için çeşitli teoriler ortaya atılıyor. Bunların en kayda değer olanı Anderson'a ait. Anderson sorunun motorun şaseye montajı ile ilgili olabileceğini belirtiyor. Çünkü pek çok materyalin çalışması uyumu ve performansı motorun konumu ve montajı ile doğrudan alakalı. Bu bir yandan iyi çünkü bu tip sorunlar fabrika için oldukça kolay çözülebilen sorunlar. Yine de sorun biraz daha fazla yapıştırıcı kullanmaktan fazlası olabilir ve takım yeni bir şasi üretmek zorunda kalabilir.

Yeni bir şasi üretmek çok sorun değil, sorun yeni bir şase tasarlamak. Takım en baştan bir şasi üretmek zorunda kalırsa en erken ilk yarışa hazır olurlar. Ancak bana göre sorun tasarım kaynaklı görünmüyor. Sorun montaj kaynaklı olmalı ve sadece üretim aşamasından geçecek olan 3.şase kısa zamanda ekibi piste döndürebilir.


03/03/2012, 20:05

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Villeneuve: "Hadjar, Red Bull için doğru zihniyete sahip" sadmin 0 33 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Villeneuve: "Piastri şampiyonluğu kaçırdığı için çok kötü hissediyordur" sadmin 0 37 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Norris, 2025 F1 Şampiyonluğu İçin Hızlı Bir Dönüş İddialarını Reddetti sadmin 0 134 Dün, 0:02
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1