play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Suudi Arabistan GP 20 Nisan 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 45
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leclerc: "Umarım güncellemeler işe yarar"
11-04-2025, 22:32
sadmin
Patron
KONU:
198,121
MESAJ:
555,130
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
BMW: "Toprak'ın veriler...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, Red Bull’...
Formula 1 Haberleri
Sebastian Vettel, basın...
Formula 1 Haberleri
Marko, emekli olduğunda...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls CEO'su Bay...

Yorum: #1
Leclerc: "Umarım güncellemeler işe yarar"

[Resim: 50036.cc5c0ce4.f1tr.com]

Ferrari pilotu Charles Leclerc, takımın getirdiği yeni güncellemelerden umutlu.

Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı için takımlar Bahreyn'de toplandı. Hava sıcaklığı 38 dereceye, asfalt sıcaklığı ise 57 dereceye kadar çıktı. Bu sıcaklıklar, ilk ve üçüncü antrenman turları sırasında geçerli olacak.

Sıralama turları ve yarış ise güneş battıktan sonra gerçekleşecek ancak asfaltın sıcaklığı yine de yaklaşık 45 derece olacak.

Sezonun önceki yarışları Melbourne, Şanghay ve Suzuka’da ya serin havalarda ya da yağmur altında koşulmuştu. Bu nedenle Bahreyn, takımlar için daha "normal" koşullarda yarışılacak ilk hafta sonu olacak.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, sezona iyi başlayamayan takımlardan biri olarak bu sıcaklıkların bazılarına avantaj sağlayabileceğini düşünüyor. Ancak Monakolu pilot, temkinli davranıyor.

Leclerc, "Yüksek sıcaklıkların bizim için avantaj olup olmayacağı konusunda net bir şey söylemek zor. Geçmişte sıcak havalarda iyi sonuçlar aldık ama bu henüz kesinleşmiş bir durum değil. Elbette bizim lehimize işlemesini umuyorum." dedi.

[Resim: 50037.3cfc6817.f1tr.com]

Formula 1, sezon öncesi testlerin yapıldığı Bahreyn pistine geri döndü. Ancak o testlerde hava sıcaklığı oldukça düşüktü ve takımlar net veriler elde edememişti.

Leclerc, "O dönemde McLaren’in yarış temposunun çok güçlü olduğu izlenimini edinmiştik ve bu şimdi doğrulandı. Umarım bu durumu tersine çevirebiliriz. Geçtiğimiz hafta sonu takım olarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu hafta ise bazı güncellemeler getirdik ve bu değişikliklerin farkı biraz olsun kapatmamıza yardımcı olmasını gerçekten umuyorum," dedi.

Leclerc, Ferrari’nin bu hafta sonu deneyeceği güncellemeler hakkında fazla konuşmaktan kaçındı. Ancak Japonya’da kullandıkları ve olumlu sonuç aldıkları yeni ayarların kendisine daha uygun olduğunu belirtti.

"Suzuka'da denediğimiz ayarlar benim sürüş tarzıma oldukça uygundu ve olumlu sonuç verdi. Bu ayarlar diğer pistlerde de işe yararsa, yılın geri kalanı için doğru bir yön olabilir."

"Ancak bu, aracın genel potansiyelinin değiştiği anlamına gelmiyor. Bu sadece aracın potansiyelini en iyi şekilde kullanmamı sağlıyor."

"Umarım bu hafta sonu getirdiğimiz güncellemelerle birlikte McLaren ile aramızdaki farkı biraz daha kapatabiliriz. Aynı zamanda diğer rakiplerimize karşı da daha rekabetçi olabiliriz."

Leclerc, sezonun ilk üç yarışında uygulanan lastik stratejileri hakkında da konuştu.

"Ne söylediğimize dikkat etmeliyiz. Bir hafta sonu lastiklerin fazla aşınmasından şikâyet ederken, diğerinde fazla temkinli davrandığımız söyleniyor. Japonya’da lastikler iyi çalıştı ama önümüzdeki araca yaklaşmak için yeterli yol tutuşu bulamadık."

"Yarışı tekrar yaşama şansım olsaydı, muhtemelen Pirelli’den daha yumuşak lastikler isterdim. Bu yarışın biraz daha heyecanlı geçmesini sağlayabilirdi. Ama geçtiğimiz pazar günü Suzuka’da ilk kez baştan sona kadar maksimum tempoda sürebildim. Bu, araç içinde gerçekten çok güzel bir his."

"Ne yazık ki yarışta dördüncü sıradaydım, ne birini geçebiliyordum ne de biri beni geçebiliyordu. Tek başıma kalıp sadece tur atıyordum. Bu durum pek eğlenceli olmuyor."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
11/04/2025, 22:32

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc: “Yarın için doğru ayarı bulduğumu hissediyorum” sadmin 0 58 Bugün, 1:41
Son Mesaj: sadmin
  Takımların Cidde'ye getirdiği güncellemeler belli oldu sadmin 0 27 Bugün, 1:21
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc: “Ferrari doğru yolda ilerliyor” sadmin 0 48 Dün, 1:16
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1