Ferrari pilotu Charles Leclerc, ön kanat hasarı olmasaydı Çin Grand Prix'sinde McLaren pilotlarıyla zafer için mücadele edebileceğine inanıyor.
Charles Leclerc, yeni takım arkadaşı Lewis Hamilton ile ilk turda temas yaşadı ancak, Avustralya'dakinin aksine bu kez Monakolu pilot, ön kanadının sol uç plakasını kaybederek bir hasar aldı. Hamilton dış taraftan virajın apeksine doğru yönelirken, Leclerc iç taraftaki kerbden kaynaklanan bir arkadan kayma yaşadı.
Özellikle ön sol lastik yönetiminin performans açısından kritik olduğu bu yarışta, Leclerc yaşadığı hasara rağmen yarışı uzun süre dördüncü sırada sürdürebildi. Ancak son bölümlerde Red Bull pilotu Max Verstappen tarafından geçildi.
Ancak Leclerc'in aracının minimum ağırlık sınırının altında olması ve Hamilton'ın sürtünme bloğunun aşırı aşınmış olması nedeniyle her iki Ferrari de yarış sonrası diskalifiye edildiğinden, bunların hiçbiri sonuçta önemli olmayacaktı.
Leclerc, diskalifiye edildiğini öğrenmeden önce verdiği demeçte şunları söyledi: "Bugün gerçekten öndekilerle mücadele edecek tempoya sahip olduğumuzu düşünüyorum."
“Öndekiler derken McLaren'ı kastediyorum. Bence Lewis bunu dünkü sprintte gösterdi. Kendi adıma konuşursam, o seansta iyi bir iş çıkaramadım ama sıralama turlarında daha iyiydim ve yarış için umutluydum. Çünkü yaptığım değişikliklerin yarışta daha iyi olacağını biliyordum."
"Gerçekten de öyle oldu, ancak ne yazık ki bunu tam anlamıyla kullanamadım."
Ön kanadındaki hasarın yarışını ne kadar etkilediğini açıklayan Leclerc şunları ekledi:
“Dürüst olmak gerekirse, gerçekten kötü hissettim. Genel olarak hızlı olduğumuzu düşünüyorum.”
“Sonuç olarak gerçekten iyi bir aracımız olduğunu düşünüyorum. Araçla ilgili bir adım attım ve bunun onu çok daha iyi hale getirdiğini düşünüyorum. Çok daha fazla potansiyel olduğunu hissettim. Ancak hasardan sonra ön tarafı mahvediyordum ve 30 puan daha az yere basma kuvveti vardı.”
tr.motorsport.com