1- Lastik yapımında kullanılan kauçuk, normalde siyah değil beyazdır. Üretim esnasında lastik karışımının içine siyah karbon katılır. Bunun amacı dayanıklılığı arttırmaktır. Aynı zamanda siyah karbon ısı dağılımını da olumlu etkiler. Lastiklerin aşırı ısınmasını önler.
2- Lego, Dünya’nın en büyük lastik üreticisidir. Ünlü oyuncak firması küçük arabaları için yılda 308 milyon adet lastik üretiyor.
3- Michelin hali hazırda “tweel” isimli yeni bir lastik üzerinde çalışıyor. Havasız ve tek parça olan bu yeni lastik tasarımı birçok alanda devrim niteliğinde.
4- Yılda ortalama 250 milyondan fazla lastik hurdaya ayrılıyor. Bunların bazıları asfalt yapımı gibi farklı işlerde kullanılsa da bazı firmalar onları tekrar lastik üretmekte kullanıyor.
5- Dünya’nın en büyük lastiği Allen Park, Michigan’da bulunmaktadır. Bu lastik tam tamına 12 ton ağırlığında.
6- Uzay mekiklerinin lastik boyutları ortalama 18-inc’dir. Ancak tek bir lastik ortalama 72 ton taşıyabilir ve 420 km/h’dan fazla hızlara dayanabilir.
7- Goodyear tarafından 1961 yılında ışıklı lastikler piyasaya sürülmüştür. Çok çeşitli renklere sahip olan bu lastikler ilk başta büyük ilgi çekse de yaşadığı güvenlik sorunları ile kullanımdan kalktı.
8- Run-flat lastikler geçici bir süre ile lastiklerinizi hava kaybına rağmen kullanmanızı sağlar. Buna karşı performansı negatif etkilediği bilinse de BMW bu lastikleri en çok kullanan firmadır.
9- En yüksek hıza dayanıklı lastikler ”y” sınıfı lastiklerdir. 300km/h dan yüksek hızlara bile direnç gösterebilirler.
10- Türkiye’deki lastik yenileme sıklığı 4 yıl civarındadır. Avrupa pazarında ise bu süre ortalama 2 yıldır.