McLaren’in son Indy500 galibi Johnny Rutherford çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso’nun yarış günü şaşkınlık yaşamasını umuyor.
1974 ve 76 yıllarında McLaren için Iny500’ü kazanan ve ekibin organizasyona geri dönmesinde elçilik görevi üstlenen Rutherford, Alonso’nun üzerinde büyük bir etki yapması için 27 Mayıs’taki yarışta geçtiğimiz yılki kalabalığın tekrarlanmasını istiyor.
Rutherford, “Geçtiğimiz yıl kalabalık anlamında bir geri dönüştü ve bu yıl iyi görünüyor” dedi ve devam etti:
“Bu mekan inanılmaz, buraya geldiğim ilk gün, Indianapolis dünyada en fazla katılımın gerçekleştiği günlük spor etkinliğiydi ve bu listenin ikinci sırasında sıralama turları vardı.”
“Zaman değişir işler değişir, ancak gerçekten büyük bir kalabalığa sahip olacağımızı umuyorum ve Fernando buna şaşırabilir.”
“O, bütün dünyada ve geniş katılımlı yarışlara sahip her ülkede F1 aracı sürüyor, bu yüzden bunun hakkında ne düşüneceğini göreceğiz.”
3. ve son Indy500 galibiyetini 1980’de kazanan 79 yaşındaki Rutherford, ayrıca 28 Mayıs günkü yarış sırasında kendi hızına ayak uydurması konusunda Alonso’yu uyardı.
Ona vereceği tavsiyenin ne olduğu sorulduğunda Rutherford, “Düşünmesi gereken küçük şeyler” dedi ve ekledi:
“O iyi bir yarış pilotu, bu yüzden sadece trafik hakkında ve olabilecek bazı şeyler hakkında düşünmesi gerekiyor.”
“Bu uzun bir yarış, 500 mil ve 3 saat bu yüzden kendi gerçek hızınıza sahip olmanız ve sonda doğru zamanda doğru yerde olmanız gerekiyor.”
“Çaylaklara her zaman söyledim, eğer tüm gün istikrarlı yarışır ve herhangi bir büyük problem meydana gelmeden iyi pit stoplar yaparsınız, burada oldukça kolay ilk 5’te finiş elde edebilirsiniz.”
;;;