play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 62
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 61
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 49
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 45
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 5| Puanı 30
#16 Charles Leclerc
Sıra 6| Puanı 20
#23 Alexander Albon
Sıra 7| Puanı 18
#44 Lewis Hamilton
Sıra 8| Puanı 15
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 10
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 6
#87 Oliver Bearman
Sıra 12| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 13| Puanı 4
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 3
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 16| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 17| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 18| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 19| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:111, Galibiyet:2
Mercedes | Sıra: 2
Puan:75, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:61, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:35, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:19, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:15, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:0, Galibiyet:0
Formula1 Bahreyn GP 13 Nisan 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 247
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İndycar 2024 sezonu detroit ve road america degerlendirmeleri
22-06-2024, 20:52
sadmin
Patron
KONU:
197,488
MESAJ:
554,431
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Bahreyn GP 13...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Bahreyn GP 12...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Japonya GP Ve Max’ın Gö...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Free Practice 4, Max Ve...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Verstappen EZDİ GEÇTİ, ...

Yorum: #1
İndycar 2024 sezonu detroit ve road america degerlendirmeleri

[Resim: 53182.e3b5289a.f1tr.com]

Yaşlı kurtlar Scott Dixon ve Will Power'dan galibiyetler.

SCOTT DIXON’DAN BİR GALİBİYET DAHA. AJ FOYT’U YAKALAMASINA AZ KALDI !

Detroit’de yine çılgın bir IndyCar yarışı izledik. Bu tip yarışlar bazı izleyicilere keyifli gelebilirken, bazıları da artık eleştirmeye başladı. Zira 100 turluk yarışın 47’sinde güvenlik aracı izledik. Güvenlik aracı tam 8 kez çıktı. Yarışta çok fazla kaza ve olay oldu. Belirli bölgeleri dar bir cadde pisti olduğu için Detroit yarışlarında çoğunlukla bolca kaza görülebilmekte.

Formula 1’de nasıl ki seyirciler az geçişten, DRS trenlerinden ve bolca aracın yarışı bitirmesinden şikayetçi ise; IndyCar’da da bazen geçişlerin, olayların ve kaosun aşırılığından ayar kaçıyor diyebilirim. Şahsen izleyici olarak ben bu tip yarışlardan daha çok keyif alıyorum. Yarıştaki kazaları içeren shorts’a linkten ulaşabilirsiniz:

https://youtube.com/shorts/SFWDK2pPoVw?feature=share

Yarışın henüz daha ilk turunda zaten 7 aracın yolda uzun süre kaldığı bir kaza yaşadık. Yarışa pole’den bu sene ciddi bir gelişme kaydettiğini düşündüğüm Colton Herta başladı ve yarışın ilk 3’te birlik kısmını lider olarak geçirdi. Ancak yukarda bahsettiğim kazalardan birisini de Herta yaşadı. Çok çılgınca bir şekilde iki araca divebomb atan Herta, kaza yaptı ve çok gerilerde kaldı. Herta bu yarışı kazanabilseydi şampiyona da lider konumunda olabilirdi ve artık uzun zamandır ondan beklendiği gibi hiç değilse şampiyonluğa oynama noktasında ciddi bir adım atmış olabilirdi. Yine de tamamladığı ve sorun yaşamadığı yarışlarda kendisini ön sıralarda daha sık görmeye başladık.

Yarışın son 30 turunda iki büyük ismin kazasını izledik. Son iki Indy500’ün galibi Josef Newgarden ile son şampiyon Alex Palou’nun birbirlerine çarpması da iki şampiyonluk adayı için büyük puan kayıplarına sebep oldu. Palou yarışa şampiyona lideri olarak gelmişti ancak yarışı 16. tamamlayarak şampiyona lideriğini kaybetti.

Yarışta yine Santino Ferrucci’nin de bolca olayına tanıklık ettik. Sadece pist üstünde değil, yarıştan önce de Colton Herta ve Kyle Kirkwood hakkında homofobik yorumlar yapmıştı. Şahsen Ferrucci’nin pist içi/dışı davranışlarından ötürü ciddi bir ceza alması gerektiği kanaatindeyim.

Yarışın en tatsız olayı da son F2 şampiyonu Theo Pourchaire ve Agustin Canapino arasında temas yaşanması sonrası Arjantin’li holiganların, Theo Pourchaire’e ciddi tehditlerde bulunması oldu. Kesinlikle görmek ve duymak istemediğimiz olaylar. Bu açıdan genç Pourchaire’e geçmiş olsun diyoruz. Bu olayın neticesinde Arrow McLaren takımı, Juncos Hollinger Racing ile iş birliğini bitirme kararı aldı. Bu iş birliğini zaten 2023 sonlarında açıklamışlardı ve böylece yalnızca bir kaç ay süren bir iş birliği olmuş oldu.

Pourchaire ceza almasına rağmen yarışı 10. sırada tamamladı. Yarışa da 7. sıradan; onun gibi çok genç ve IndyCar’da tecrübesiz bir isim için harika bir sıradan başlamıştı. Son F2 şampiyonu Pourchaire böylece kısa IndyCar kariyerinin en iyi derecesini elde etti ve adaptasyon sürecinde ilerleme kaydettiğini göstermiş oldu. Bir diğer F2 çıkışlı pilot, yükselen isimlerden Marcus Armstrong harika bir yarış çıkararak 3. oldu. Hatta Ericsson’a geçilene kadar son turlarda 2.’ydi. Armstrong IndyCar kariyerindeki ilk podyumu almış oldu. Bu sezon zaman zaman harika performanslar gösterse de, bir seviye yukarıya tırmanmak için istikrarını arttırması gerekiyor.

Will Power 6. sırayı elde ederek şampiyonluk yarışındaki takibini sürdürdü. IndyCar tarihinin en çok pole alan tek tur canavarı Power şampiyona da 3. sırada.

Yarışı ise büyük efsane Scott Dixon kazandı. Lastik, yakıt tüketimi konusunda bir profesör olan Dixon arkadan büyük baskı yapan Marcus Ericsson’a yine mükemmel direndi ve yarışı kazanmayı bildi. Yarışın son turları gerçekten nefes kesiciydi. Ericsson; Dixon’ı çok yakından takip etti. Dixon son turlarda tur bindirdiği (yarışa poleden başlayan) Colton Herta’yı kendisiyle Ericsson’un arasına bir kalkan gibi koymayı çok iyi başardı. Ve yarışı 0.8567 Ericsson’un önünde tamamlayan Dixon galibiyete ulaşmış oldu. Böylelikle Scott Dixon hem şampiyona lideri oldu, hem de 58. yarış galibiyetini almış oldu. Tüm zamanların en çok yarış kazanan ismi efsane AJ Foyt’un 67 yarış galibiyetine ulaşmaya bir galibiyet daha yaklaşmış oldu.

WILL POWER 34 YARIŞLIK GALİBİYET ALAMAMA SERİSİNE SON VERİYOR !

IndyCar 2022 şampiyonu ve IndyCar tarihinin en fazla pole pozisyonu alan ismi Will Power, en son galibiyetini şampiyon olduğu 2022 sezonunun Detroit yarışında almıştı (Power o sezon sadece bir galibiyet ile şampiyon oldu). Şampiyon sezonundan sonra da 2023 Power için pek de iyi bir sezon olmamıştı. Hatta 43 yaşına gelen Power’ın yaş itibarıyla gerilediğine dair biraz soru işaretleri de oluşmuştu. Ancak serinin efsane isimlerinden Power bu soru işaretlerine harika bir galibiyet ile cevap verdi ve kariyerindeki 42. galibiyetine ulaştı.

Yarışa bakacak olursak; ön sıradan genç isimler start almıştı. Sırasıyla Lundqvist, Herta ve Armstrong gibi üç genç ilk 3 sıradaydı. Özellikle Lundqvist için çaylak sezonunda pole almak çok büyük bir başarı oldu. Ancak starttan sonra Lundqvist ve Armstrong temas yaşadı ve gerilere düştüler. Colton Herta da Josef Newgarden ile temas yaşadı ve Herta da gerilere düştü. Bu üç isim en üç sıradayken bir anda en gerilere düşmüş oldu. Bu isimlerden Marcus Armstrong yarış dışı kalsa da, Colton Herta kaybı minimize etmeyi başardı ve yarışı 6. sırada tamamladı. Herta bu sezon gerek tek turda, gerek ise istikrar anlamında gelişme gösterdi denilebilir. Yarışa pole’den başlayan çaylak Lundqvist de 12. sıraya kadar tırmanmayı başardı. Burada tabi bilmeyenler için IndyCar da tüm araçların puan aldığını, 12. sıraya çıkabilmenin önemli puanlar kazandırdığını eklemek lazım.

Gelecek sezon IndyCar gridinde yer almasını beklediğimiz, 19 yaşındaki Nolan Siegel de geçtiğimiz haftalarda büyük olayların odak noktası olan Agustin Canapino’nun yerine bu yarışa katıldı. Siegel seride geleceği parlak isimlerden birisi olarak görülmekte. Yarışa 21. sıradan başlayıp 23. sırada tamamladı.

Son Formula 2 Şampiyonu Theo Pourchaire bir kez daha istikrarlı bir şekilde iyi puanlar almayı başardı. Çaylak pilot bu yarışı da 13. sırada tamamladı. Bu sezon puan verilen 8 yarıştan 6’sına çıkan Pourchaire şampiyonada kendisinden daha fazla yarışa çıkmış bazı isimlerin yukarısında yer alıyor. 6 yarışın 3’ünü ilk 13’te tamamladı ve son iki yarışı 10 ve 13. tamamlamış oldu. 20 yaşındaki genç isim seriye adaptasyon konusunda harika bir sınav veriyor.

Yarışı en çok Scott McLaughlin lider götürse de yarışı 3. sırada tamamladı. Takım arkadaşı Josef Newgarden yarışı 2. sırada tamamladı. Ve yarışı takım arkadaşları Will Power kazandı. Böylece yarışı üç Team Penske aracı ilk üçte tamamlamış oldu. Üç Penske’nin arkasında son şampiyon Alex Palou yer aldı. Palou geçen sezonki gibi oval olmayan pistlerde dominant gözükmese de istikrarla sürekli olarak ilk 5’e girerek şampiyonlukta çok iddialı bir konumda yer alıyor. Yarışı 5. sırada bu sezon sürekli istikrarla puan alan bir başka isim, ciddi gelişim kaydeden Andretti pilotu Kyle Kirkwood tamamladı. 6. sırada takım arkadaşı Herta, 7. sırada bu sezonki en iyi sonucunu elde eden Romain Grosjean ve 8. sırada da Pato O’Ward yer aldı. Hafta sonuna şampiyona lideri gelen 6 kez IndyCar Şampiyonu Scott Dixon ise şaşırtıcı şekilde kötü bir yarış geçirdi ve 21. sırada tamamladı.

Bu galibiyetle Will Power şampiyona liderliğine de oturmuş oldu. 236 puanlı Power’ı 5 puan geriden 231 puanla son şampiyon Alex Palou takip ediyor. Kötü bir yarışa rağmen Scott Dixon bu ikilinin hemen gerisinde 225 puanla üçüncü sırada. Bu üçlü geride kalan 4-8 aralığından puan anlamında bir nebze uzaklaştı. Sırasıyla O’Ward, McLaughlin, Kirkwood, Herta ve Newgarden 184-169 puan aralığında yer almakta.

IndyCar’da bir sonraki yarış 23 Haziran 2024 günü Monterey, California’da yarışılacak.

padoktansesler.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
22/06/2024, 20:52

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 IndyCar Thermal: Palou, O’Ward’u geride bırakarak kazandı sadmin 0 141 24/03/2025, 17:52
Son Mesaj: sadmin
  Colton Herta: "Formula 1 için IndyCar'dan ayrılma konusunda emin değilim" sadmin 0 200 05/03/2025, 1:03
Son Mesaj: sadmin
  IndyCar St. Petersburg: Sezonun ilk galibiyeti Alex Palou’nun oldu sadmin 0 110 03/03/2025, 22:37
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1